Daudz neskaidrību saistībā ar lidmašīnas avāriju Jelgavā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Trešdienas vakarā, avarējot nelielai lidmašīnai, dzīvību zaudējis tās pilots. Pagaidām netiek atklāts, kas vadīja lidmašīnu, taču noskaidrots, ka lidaparāts bijis nelegāls.

LNT raidījums «900 sekundes» ceturtdien vēsta, ka avarējušais lidaparāts bijis paštaisīts. Bojāgājušā pilota identitāte vēl vakar nebija noskaidrota, taču patlaban ir zināms, kas vadīja lidmašīnu. Bojāgājušais ir aptuveni 50 gadus vecs vīrietis.

«Tā ir nelegāla lidmašīna. Šādas lidmašīnas netiek aprīkotas ar ieraksta ierīcēm, tāpēc par notikušo varēs spriest pēc aculiecinieku liecībām,» sacīja Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja pārstāvis Visvaldis Trūps.

Savukārt Civilās aviācijas aģentūras vadītājs Māris Gorodcovs atzina, ka viņam ir zināms, kas vadīja avarējušo lidmašīnu, taču viņš nevēlējas publiskot viņa identitāti.

Gorodcovs stāstīja, ka lidmašīna bija paštaisīta, turklāt zināms, ka tā jau iepriekš ir avarējusi. «Ir vairākas epizodes. Mēs kuluāros spriežam, ka nekvalitatīvs remonts ir bijis iemesls šādam negadījumam,» skaidroja viņš.

Avarējis ir «Jodel» tipa koka un auduma jauktas konstrukcijas lidaparāts, kuram bija motocikla dzinējs. Šādi lidaparāti pasaulē ir plaši izplatīti, iespējams, tā ir pati izplatītākā lidmašīna pasaulē, atzina eksperts.


Написать комментарий