Ar 1. jūliju uzsāks darbu jaunā 16. vidusskolas direktore

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 1. jūlija Daugavpils 16. vidusskolas direktores amatu ieņems Olga Dukšinska, kuras kandidatūru apstiprināja Daugavpils domes deputāti 26. jūnija sēdē.

Atgādināsim, ka iepriekšējā skolas vadītāja Taisa Voroņecka atstāja šo amatu veselības stāvokļa dēļ. Konkursu tika nolemts nerīkot, pašvaldība piedāvāja O. Dukšinskas kandidatūru, tomēr lēmuma galīgās apstiprināšanas laikā deputātei Natālijai Petrovai radās vairāki jautājumi.

N. Petrova atzīmēja, ka viņa nešaubās par to, ka O. Dukšinska tiks galā ar jaunajiem pienākumiem, tomēr pajautāja, kādēļ uz šo amatu netika rīkots konkurss. Pēc tam, kad deputātei paskaidroja, ka ar O. Dukšinsku pastāv vienošanās par to, ka pašvaldība piedāvās viņai vakantu mācību iestādes vadītāja vietu, N. Petrova pajautāja, kādēļ O. Dukšinskai netika piedāvāts bērnudārza vadītājas amats, jo šī domes sastāva laikā bija trīs vakanti amati. Deputātei atbildēja, ka O. Dukšinska iepriekš nav strādājusi bērnudārzos, tādēļ viņai netika izteikti šādi piedāvājumi.

O. Dukšinskai jautājumi netika uzdoti. Pirms lēmuma pieņemšanas deputātiem apliecināja, ka interešu konflikts saistībā ar iecelšanu amatā neradīsies. Rezultātā ar balsu vairākumu lēmums tika pieņemts, „pret” nobalsoja Natālija Petrova. Vicemērs Jānis Dukšinskis, kurš pārrauga izglītības nozari, sēdē nepiedalījās.

Atzīmēsim, ka O. Dukšinskai ir bioloģijas un lauksaimniecības pamatu skolotājas, kā arī latviešu valodas kā svešvalodas skolotājas kvalifikācija un pedagoģijas maģistra grāds. Vairāk nekā 10 gadus O. Dukšinska vadīja Daugavpils logopēdisko internātskolu, bet no 2006. gada līdz 2012. gadam strādāja par Izglītības pārvaldes vadītāju.

Jaunās direktores tuvākajos plānos ietilpst veiksmīga akreditācija, kura 16. vidusskolā notiks jaunajā mācību gadā.


Написать комментарий