Aicinājumi uz komisijām stimulē nevīžīgos īpašniekus sakārtot savus īpašumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes 25. jūnija preses konferencē žurnālistiem pastāstīja, kā pilsētā notiek darbs ar pamesto ēku un teritoriju īpašniekiem.

Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka ar pamesto objektu jautājumu nodarbojas divas iestādes – Municipālā policija un Būvniecības departaments. Notiek situācijas monitorings, un inspektori pastāvīgi apseko dažādus objektus.

Ja tiek konstatēts nepienācīgs īpašuma stāvoklis, tiek sastādīts akts, un nekustamā īpašuma saimniekam tiek piešķirts laiks (parasti viens mēnesis) sakārtot savu īpašumu. Ja tas nenotiek divu mēnešu laikā, tiek sastādīts administratīvais akts, un īpašnieks tiek uzaicināts uz Administratīvās komisijas sēdi. Šī metode patlaban ir iedarbīga, atzīmēja A. Kursītis.

Tāpat nevīžīgos īpašniekus aicina uz Pilsētbūvniecības komisiju, bet viņi acīmredzot kautrējas nākt un sāk sakārtot savu īpašumu, atzīmēja domes izpilddirektors.

Objektu saraksts, ar kuru īpašniekiem notiek darbs, pastāvīgi tiek atjaunots un papildināts, tajā parasti ir 40–55 objekti.

Savukārt vicemērs Pēteris Dzalbe atzīmēja, ka šīs problēmas risināšanā paliek neatrisināti jautājumi likumdošanā, kuri ierobežo pašvaldības iespējas rīkoties ar nodokļu maksātāju līdzekļiem ēku nojaukšanai, jo pēc tam nav iespējams šos līdzekļus piedzīt. Turklāt pozitīvs moments ir iespēja pielietot paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokļa procenta likmi īpašumiem, kuri atrodas nepienācīgā stāvoklī. Cilvēki, kuri ir saņēmuši lielākus nekustamā īpašuma nodokļa rēķinus, pievērš tam uzmanību un sāk kaut ko darīt, lai sakārtotu savu īpašumu, atzīmēja vicemērs.


Написать комментарий