Natālija Petrova izteica neapmierinātību ar pilsētas mēra kadru politiku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, 26.jūnijā Daugavpils pilsētas domes sēdē ar balss vairākumu Daugavpils 16.vidusskolas direktores amatā tikai iecelta Olga Dukšinska, pret šo lēmumu balsoja deputāte Natālija Petrova.

Savu viedokli N.Petrova paskaidroja sekojoši:

„Es neapšaubu Dukšinskas kundzes augsto izglītības līmeni un pieredzi, tomēr Daugavpils pilsētas domes sēdē dažādu iemeslu dēļ balsoju pret O.Dukšinskas iecelšanu 16.vidusskolas direktores amatā. 

Pirmkārt, uzskatu, ka pašvaldības vadošajos amatos jāieceļ augstas klases speciālisti, un tas jādara atklāta konkursa rezultātā. Tā ir principiāla pozīcija, kura ir iekļauta partijas „Daugavpils – mana pilsēta” programmā, un es Domē pārstāvu tieši šo partiju.

Daugavpilī ir daudz profesionālu pedagogu un vadītāju, kuri varētu piedalīties amata konkursā. Tajā varētu piedalīties arī interesenti no citām Latvijas vietām, tādējādi pilsētā tiktu piesaistīti izglītoti un ambiciozi speciālisti. Tieši amata konkurss nodrošina vienlīdzīgas tiesības pretendēt uz kādu vadošo amatu. Dukšinskas kundzei būtu tiesības piedalīties konkursā un uzvarēt tajā. Taču šajā gadījumā vienlīdzības princips netika ievērots.  

Otrkārt, ar O.Dukšinsku noslēgtā vienošanās, uz kuru atsaucas juristi un Izglītības pārvalde, netika izpildīta divu gadu laikā. Šajā laikā tika nomainīti J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, 9., 10., 13. un 15.vidusskolas direktori, 3 pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājas. Kāpēc Dukšinskas kundzei netika piedāvātas minētās vakances? Uzskatu, ka vienošanās ievērošana nav īstais arguments.

Diemžēl vairākums iecelšanu amatā pašvaldības uzņēmumos un Domē ir Daugavpils mēra atbildības zonā, un deputātiem nav tiesību ietekmēt lēmumus. Minētajā gadījumā skolas direktores apstiprināšana amatā ir visu pilsētas domes deputātu atbildības zonā, un es nobalsoju „pret”, tādējādi izsakot savu principiālu pozīciju. Atkārtošos, tas nav nekas personīgs”.


Написать комментарий