75 gadus vecu pensionāru izliek no mājām par smēķēšanu

foto: medikforum.ru
foto: medikforum.ru

Vācijas tiesa pieņēmusi lēmumu izlikt no paša mājas 75 gadus veco pensionāru, kuru apsūdz par to, ka viņš smēķē. Savā mājā vīrietis nodzīvojis 40 gadus, bet tagad pret viņu sacēlās kaimiņi.

Fridhelmam Ādolfam saskaņā ar Diseldorfas tiesas lēmumu jāpamet dzīvoklis līdz gada beigām. Tajā viņš nodzīvoja 40 gadus, bet tagad spiests izbraukt, jo to pieprasīja kaimiņi. Viņi apsūdzēja vīrieti par smēķēšanu mājās, kas šķiet absurdi no Krievijas redzes viedokļa. Bet kaimiņiem likās, ka Ādolfs ne pārāk cītīgi vēdina savu dzīvokli, un cigarešu dūmi iekļūst koridoros, kur tos jūt nesmēķētāji, ieskaitot bērnus, – vēsta medikforum.ru.

Diseldorfas pensionāra stāsts ilgst jau pusotru gadu, un tas piesaistījis visas Vācijas uzmanību. Nācijā dalās notikušā novērtējumā. Kāds atbalsta vīrieša cīņu, kurš staigā no vienas tiesas uz otru, bet kādam šķiet, ka jebkurā civilizētā valstī Ādolfu jau sen būtu izlikuši bez jebkādām runām par smēķēšanas aizlieguma pārkāpšanu.

Ādolfs kļuvis par visu Vācijas smēķētāju karogu, kurus valsts vara līdz ar katru gadu ierobežo arvien stiprāk. Pēc smēķēšanas aizlieguma ieviešanas visās sabiedriskajās vietās, ielās, parkos un ofisos šiem cilvēkiem ir palicis pēdējais bastions – paša mājoklis (kaut gan Vācijā ir daži bāri un kafejnīcas, kuras paredzētas speciāli smēķētājiem). Tagad tiek noskaidrots, ka tiesa aizstāvēs cilvēku tiesības dzīvot mājā bez dūmu smakas.

No vienas puses, Ādolfam ir tiesības smēķēt mājās. Bet fakts, ka viņa cigarešu dūmi regulāri jūtami koridorā un kopējā hallē, pārkāpj viņa kaimiņu tiesības. Tādēļ vīrietim jāizbrauc. Pēc tiesas verdikta noklausīšanās pensionārs izgāja no tiesas zāles un uzreiz sāka smēķēt, bet pēc tam apsolīja cīnīties tālāk. Šodien Vācijā viņš ir otrs populārākais smēķētājs pēc bijušā kanclera Helmuta Šmita.  


Написать комментарий