Daugavpils pilsētas domes deputāti vēl gadu sēdēs var jokot

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja grozījumus Domes darbības nolikumam, atliekot Domes sēžu ierakstu veikšanu audio formātā, minētie ieraksti būs pieejami pašvaldības mājas lapā.

Atgādināsim, ka 2013.gada februārī Saeima pieņēma lēmumu, ka no 2014.gada 1.jūlija pašvaldību domes sēdes būs jāieraksta audio formātā. Ieraksti pēc tam būs jāievieto pašvaldības domes mājas lapā internetā. Pēc lēmuma pieņemšanas pašvaldība iekļāva šo prasību Domes darbības nolikumā un sēžu zālē uzstādīja audio sistēmu ar mikrofoniem, kuri ir domāti ziņotājam un deputātiem. Aprīkojumu izmanto testa režīmā, Daugavpils pilsētas domes deputāti sāka pierast, ka kolēģus un ziņotājus tagad var labi dzirdēt.

26.jūnijā notikušajā domes sēdē sistēma pēkšņi pārstāja darboties, un izrādījās, ka deputātu apstiprināšanai iesniegts lēmuma projekts par termiņa, kurā pašvaldība sāks ierakstīt sēdes audio formātā, pagarināšanu.

Ziņotājs paskaidroja, ka 19.jūnijā Saeima pieņēma lēmumu pagarināt šo termiņu uz gadu – līdz 2015.gada 1.jūlijam, kas ir saistīts ar finansējuma trūkumu pašvaldībām, un neatrisinātiem ar personīgo datu aizsardzību saistītiem jautājumiem.

Jāatzīmē, ka patlaban domes mājas lapā tiek ievietoti tikai sēžu protokoli, kuros netiek iekļauti sēžu gaitā izteiktie joki. Iespējams, audio ierakstu publikācija liktu deputātiem nekomentēt jautājumus, jokojot. Tomēr tagad deputāti par to var nedomāt vēl gadu.


Написать комментарий