D.Rodionovs: Lēmuma pieņemšana par sadzīves atkritumu maksu atlikta, nav atrisināti ar SIA „DDzKSU” un privāto sektoru saistītie jautājumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pēc koalīcijas sapulces sakarā ar dažiem deputātiem neskaidriem jautājumiem 26.jūniā no Daugavpils pilsētas domes sēdes darba kārtības tika noņemts jautājums par sadzīves atkritumu izvešanas maksas apstiprināšanu Daugavpils pašvaldības teritorijā.

Vicemērs Dmitrijs Rodionovs, kuru portāls Gorod.lv lūdza komentēt situāciju, paziņoja, ka šobrīd nav atrisināts jautājums par to, vai un kādā veidā jaunais operators apmaksās SIA „DDzKSU” pakalpojumu, kā arī nav atrisināta ar privāto sektoru saistīta problēma.

„Esam atlikuši lēmuma pieņemšanu, lai precizētu dažas neskaidrības. Cerams, ka tuvākajā laikā saņemsim atbildes uz jautājumiem, un jaunais tarifs būs zemāks par pašreizējo, kā tas tiek solīts.

Patlaban joprojām nav skaidrs, vai jaunais operators apmaksās SIA „DDzKSU” pakalpojumus – līdzekļu inkasāciju no klientiem, kā to darīja iepriekšējais operators. Līgums ar jauno operatoru mums nav pieejams, tādēļ nav zināms, vai šī nianse tiek atrunāta līgumā. Ja jaunais operators neapmaksās inkasācijas pakalpojumu, tas varēs izveidot abonentu nodaļu, taču šos izdevumus segs pats operators, nevis pilsētnieki.  

Tāpat nav atrisināta problēma ar privāto sektoru. Saskaņā ar manā rīcībā esošo informāciju, cilvēkiem, kuri vēlas noslēgt līgumu, teica, ka viņi turpmāk varēs izmantot 120 litru konteinerus, un vairākums privātā sektora iedzīvotāju izmanto tieši tādus konteinerus. Šie iedzīvotāji var izmantot arī minētā apjoma maisus, taču par tiem nāksies maksāt, atkritumu maisi nav īpaši ērti, un kam tie ir vajadzīgi, ja cilvēki jau ir iegādājušies konteinerus?

Saskaņā ar manā rīcībā esošo informāciju, jaunais operators piedāvā šiem cilvēkiem 240 litru atkritumu konteinerus, un atkritumi tiks izvesti vismaz 2 reizes mēnesī, kā tas ir atrunāts Domes noteikumos. Ja cilvēks, piemēram, dzīvo viens, diez vai viņš saražo tik daudz atkritumu, bet maksāt vajadzēs par pilnu konteineru. 

Mums nav zināms, kāpēc firma neļauj izmantot 120 litru atkritumu konteinerus. Mēs domājām, ka firmas pārstāvji piedalīsies Domes sēdē, taču izrādījās, ka tā nebūs.

Minēto jautājumu atrisināšana nevar ieilgt, domāju, ka tie tiks atrisināti ātri. Galvenais, lai pakalpojums kļūtu lētāks, nekā iepriekš”, pastāstīja Dmitrijs Rodionovs.


Написать комментарий