Pārskats par Daugavpils pilsētas pašvaldības darbību: vērienīga celtniecība, bezdarba līmeņa samazināšanās un sociālā joma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 26.jūnijā, Daugavpils pilsētas domes sēdē bez papildjautājumiem un diskusijām deputāti vienbalsīgi apstiprināja Daugavpils pilsētas pašvaldības 2013.gada publisko pārskatu.

Saskaņā ar Ministru kabineta prasībām, minētajā pārskatā tiek iekļauta pamatinformācija par pašvaldību, budžeta rādītājiem, pašvaldības iestāžu darbību un attīstības plānošanu, kā arī par komunikāciju ar sabiedrību un nākamajā gadā plānotiem pasākumiem.

Publiskajā pārskatā norādīts, ka 2013.gadā Daugavpils pilsētas pašvaldība aktīvi darbojās vairākos virzienos: attīstīja infrastruktūru, sociālās palīdzības sniegšanu, rūpējās par iedzīvotāju drošību, sabiedriskās kārtības ievērošanu, iedzīvotāju veselību, pievērsās izglītības, kultūras un sporta jautājamiem.

Sakarā ar plānošanas perioda beigām tika pabeigti visi uzsāktie ES projekti un izstrādāti jaunie. Pēc pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša domām, visas pašvaldības iestādes strādāja atbildīgi, intensīvi un profesionāli.

Gada laikā tika veikti vērienīgi būvniecības darbi: tika remontēti ceļi un ielas, tramvaju sliedes, tika atjaunotas siltumtrases, tika modernizētas ūdensvada, apkures un kanalizācijas sistēmas, tika rekonstruētas skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu telpas, tika restaurēti arhitektūras pieminekļi.

Pārskatā tiek norādīts, ka pašvaldība remontdarbu laikā centās sagādāt pilsētniekiem pēc iespējas mazāk neērtību, taču tas ne vienmēr izdevās.

Tāpat pārskatā atzīmēts, ka pašvaldība nodrošināja 1.-6.klašu skolēnus ar brīvpusdienām, bet pensionārus, kuri ir vecāki par 75 gadiem, - ar iespēju izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, kā arī Daugavpilī deklarētie seniori varēja bezmaksas pavadīt slimnīcā par vienu dienu vairāk.

Publiskajā pārskatā norādīts, ka bezdarba līmenis pilsētā pakāpeniski samazinās: 2013.gada nogalē tas sastādīja 9,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita. Saskaņā ar Valsts nodarbinātības aģentūras datiem, Daugavpilī pērn bija 45 700 bezdarbnieku. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, par 24% samazinājās ilgstošo bezdarbnieku skaits.

2013.gadā Daugavpilī vidējā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas bija 543 eiro (382 lati), kas ir par 3% vairāk, nekā 2012.gadā. Daugavpiliešu atalgojums ir par 11% lielāks, nekā pārējās Latgales pilsētās, bet par 30% zemāks, nekā vidēji valstī.

Pērn mūsu pilsētā tika reģistrēti 333 jaunie uzņēmumi, likvidēti – 100.

Daugavpils uzņēmumos strādāja 6 257 cilvēki – par 379 cilvēkiem mazāk, nekā 2012.gadā. Tas esot saistīts ar jaunu tehnoloģiju izmantošanu ražošanas procesā.

Daugavpilī pusotru reizi pieauga montāžas un celtniecības darbu apjoms un celtniecības jomā strādājošo speciālistu skaits.

Ar publisko pārskatu varēs iepazīties pašvaldības mājas lapā.


Написать комментарий