Par 10 gados paveikto Līvānu Goda pilsoņa apbalvojums – Jānim Klaužam

foto: diena.lv
foto: diena.lv

26.jūnija domes sēdē Līvānu novada domes deputāti izskatīja iedzīvotāju iesniegtos priekšlikumus par apbalvojuma piešķiršanu, vēsta Līvānu novada portāls.

Kopumā bija saņemti pieteikumi par trim cienījamiem līvāniešiem: par kikboksa treneri, sporta kluba „SKITS” dibinātāju Iosifu Kovči (1 pieteikums), par Līvānu Romas katoļu draudzes priesteri Juri Zarānu (3 pieteikumi), par 11.Saeimas deputātu Jāni Klaužu (3 pieteikumi).

Iedzīvotāji, izvirzot Jāni Klaužu apbalvojuma saņemšanai, uzsvēruši viņa veikumu pēdējos 10 gados Līvānu novadā, kā rezultātā Līvāni ir kļuvuši par vienu no sakoptākajām pašvaldībām. Iedzīvotāji pauduši pateicību par saglabāto Līvānu slimnīcu, apgaismotajām un izremontētajām ielām un pagalmiem, uzbūvētajām sporta zālēm, kultūras centru, bibliotēku, atjaunoto Līvānu atbrīvošanas pieminekli, bērnudārzu, sakārtotajām skolām un stadionu. Iedzīvotāji uzteikuši J.Klauža drosmi, patriotismu un neatlaidību Līvānu novada iedzīvotājiem būtisku mērķu sasniegšanā, viņa atbalstu sportam, izglītībai, studējošajiem jauniešiem, kristīgajām konfesijām un baznīcām.

Jānis Klaužs ir līvānienietis piektajā paaudzē. Dzimis 1953.gadā Līvānos, te ieguvis vidējo izglītību. 1977.gadā absolvējis Latvijas Lauksaimniecības akadēmiju, iegūstot mežsaimniecības inženiera augstāko izglītību.  16 gadus strādājis Līvānu eksperimentālajā māju būves kombinātā no meistara līdz direktora vietniekam. Vēlāk vadījis VAS „Latvijas valsts meži” Dienvidlatgales mežsaimniecības darbu, būdams tās izpilddirektors. 2001.gadā ievēlēts par pašvaldības deputātu Līvānu novada domē. Bijis Līvānu novada domes priekšsēdētājs un domes priekšsēdētāja vietnieks. 2006.gadā ievēlēts Latvijas Republikas 9.Saeimā, 2010.gadā - Latvijas Republikas 10.Saimā un 2011.gadā - Latvijas Republikas 11.Saeimā.

Apbalvojums Līvānu Goda pilsonis Jānim Klaužam tiks pasniegts 2014.gada 19.jūlijā Līvānu pilsētas svētku laikā.

Pēc iedzīvotāju iesniegto parakstu skaita visvairāk parakstu (vairāk kā 700) bija savākti par priesteri J.Zarānu, taču viņš savu kandidatūru rakstiski atsauca, uzsverot, ka, Līvānu draudzē kalpo tikai divus gadus un, viņaprāt, apbalvojums piešķirams par ilglaicīgu ieguldījumu sabiedrības labā. Domes deputāti respektēja priestera J.Zarāna lēmumu, taču, ņemot vērā lielo sabiedrības atbalstu priestera kandidatūrai un viņa nozīmīgo veikumu, nolēma, ka J.Zarāns par paveikto baznīcas atjaunošanā un sabiedrības garīgajā saliedēšanā apbalvojams ar Līvānu novada domes Atzinības rakstu Latvijas Republikas Proklamēšanas gadadienā, 2014.gada 18.novembrī. Atzinības raksts ir otrs nozīmīgākais apbalvojums aiz Goda pilsoņa nosaukuma.


Написать комментарий