Noslēdzas biedrības «Baltā māja» īstenotais projekts

foto: vienotiba.lv
foto: vienotiba.lv

Ar projekta noslēguma pasākumu Līvānos noslēgsies biedrības „Baltā māja” ieviestā projekta „Apmācības un pasākumi Trešo valstu pilsoņu iesaistei saliedētas sabiedrības veidošanā Latgales reģionā” (Granta līguma Nr. IF/2012/1.a./11) ieviešana, ziņo Līvānu novada portāls.

Projekta realizāciju atbalsta Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds.  

Ir noslēgušās Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda atbalstītā projekta galvenās aktivitātes: latviešu valodas apguves apmācības un integrācijas kurss, interaktīvi diskusiju vakari, informatīvi pasākumi Latgales pierobežas NVO, pasākumi skolēniem izglītības iestādēs ar mazākumtautību programmu apmācību. Projekta apmācībās piedalījās 48 Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda mērķa grupas pārstāvji no Rēzeknes un Daugavpils. Tematiskajos pasākumos piedalījās liels skaits dažādu vecumu cittautiešu un cilvēku, kas aktīvi darbojas mazākumtautību NVO. Līdzdalība projekta pasākumos un apmācībās palīdzēs projekta dalībniekiem veiksmīgāk iekļauties vietējā sabiedrībā.

Projekta noslēguma pasākums notiks Līvānos. Tajā tiks sniegta informācija par projekta norisēm un sasniegtajiem rezultātiem. Par paveikto projektā un ar savu pieredzi cittautiešu apmācību veikšanā dalīsies projekta darba grupas pārstāvji un apmācību veicēji. Notiks arī zināšanu darbnīcas „Integrācijas ABC”, kurās pasākuma dalībniekiem interaktīvā veidā tiks pārbaudītas apgūtās zināšanas latviešu valodā un vēsturē, būs arī dažādi jautājumi par integrācijas tēmām.

Pasākums noslēgsies ar apliecinājumu un pildspalvu ar logo pasniegšanu projekta dalībniekiem par līdzdalību projekta aktivitātēs „Latviešu valodas apmācības” un „Integrācijas kurss”. Dalībniekiem muzikālu sveicienu ar dažādu tautu dziesmu programmu sniegs dziedošā Baumaņu ģimene no Aizkraukles.

Papildus informācija par projektu „Baltā māja” mājaslapā www.baltamaja.lv

Projekta noslēguma pasākums notiks sestdien, 28. jūnijā plkst.10.00 Līvānu novada kultūras centrā; adrese: Rīgas iela 105, Līvāni, Līvānu novads.

Papildus informācija: 65381707; 26191652


Написать комментарий