Krimuldas novads izveido jaunu tūrisma veidu – krastings

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Krimuldas novads aktīviem cilvēkiem izveidojis jaunu tūrisma veidu krastings, lai aicinātu iedzīvotājus un tūristus doties pārgājienā un iepazīt Latvijas upju skaisto dabu.

Ideja par krastingu ir radusies jaunā tūrisma koncepta Teiksmainā Krimulda ietvaros, liecina medijiem sniegtā informācija.

Krastings esot jauns tūrisma veids Krimuldas novadā, kas nozīmē «iešanu gar upju krastiem, piedzīvojumu meklēšanu un gleznainu dabas skatu atklāšanu». Krastings ir radies no «krastošanas», un tas apzīmē maršrutus gar upju krastiem tieši Krimuldas novadā.

Šogad krastingā ir izvirzīti 5 galamērķi – Bruņinieka lēciens jeb vecā kamaniņu trase un Loreleja jeb Ziedoņa iedvesmas vieta pie Lojas, Runtiņupes ala Kubeseles dabas takā, kā arī Krauļa un Buļu ieži pie Braslas upes. Nākotnē tos plānots papildināt ar jauniem objektiem, ko varēs pieteikt arī iedzīvotāji.

Guntars Grīnvalds, Krimuldas novada domes priekšsēdētājs, norāda, ka krastingā nav rūpīgi iemītu dabas taku, tā drīzāk ir ceļošana dabā. Mērķis ir atrast gleznainus klinšu atsegumus Braslas, Lojas, Runtiņupes un Gaujas krastos. «Turklāt iesakām izstaigāt tās dažādos gadalaikos, arī ziemā. Mēs dodam fotoattēlus ar koordinātām un norādēm, kā līdz šīm vietām var nokļūt, bet pašu uzdevums ir atrast galamērķi,» viņš skaidro.

Krastingā līdzi jāņem mobilais tālrunis, kurā ievada GPS koordinātas, ērts apģērbs un apavi. Jārēķinās, ka maršrutā var būt sakrituši simtiem gadu veci koki.

Krastinga vietas Krimuldas novadā var atrast teiksmainakrimulda.lv sadaļā Apceļo Krimuldu.


Написать комментарий