Daugavpilī atklāti Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki “Gaudeamus”

Preses foto
Preses foto

Daugavpilī atklāti 17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki "Gaudeamus", kas turpināsies trīs dienas un pulcēs aptuveni 5000 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Pirmo reizi "Gaudeamaus" vēsturē Baltijas studentu dziesmu un deju svētki notiek nevis galvaspilsētā, bet novados, šoreiz Daugavpilī.

Svētki sākās 27.jūnijā ar visu trīs Baltijas valstu mākslas augstskolu rektoru darbu izstādes atklāšanu Marka Rotko mākslas centrā, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas tautas deju ansambļu un Simfoniskās mūzikas koncertu, kā arī svinīgu visu dalībnieku lāpu gājienu  cauri pilsētai, kā arī  "Gaudeamus" atklāšanas koncertu "Animo Ferventi" ("Ar dedzīgu garu"). 

Marka Rotko mākslas centrā tika atklāta triju Baltijas valstu mākslas augstskolu rektoru darbu izstāde „PAMATKRĀSAS” . Baltijas valstu mākslas akadēmiju rektoru darbu izstādē aplūkojami triju rektoru – Latvijas Mākslas akadēmijas rektora Alekseja Naumova, Igaunijas Mākslas akadēmijas rektores Signes Kivi un Viļņas Mākslas akadēmijas rektora Audra Klima – darbi.

Izstādē pārstāvēti trīs atšķirīgi mākslas mediji – glezniecība, tekstils un grafika un tā būs  skatāma  līdz 9. augustam.

Šodien, 28.jūnijā,  Daugavpils universitātē notiks atsevišķi Latvijas, Lietuvas un Igaunijas studentu koncerti, kā arī vērienīgs Baltijas valstu tautas deju kolektīvu lielkoncerts olimpiskajā centrā, bet festivāla pēdējā dienā 29.jūnijā plkst. 17.30 visi dalībnieki pulcēsies Daugavpils Stropu estrādē uz kulminējošo pasākumu - tradicionālo noslēguma koncertu "Reiz, tagad jaunībā".


Написать комментарий