Daugavpils novadā apbalvoti aktīvākie «Meža un dārzu dienu» dalībnieki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāla Gorod.lv lasītājiem zināms, Daugavpils novadā no 14. aprīļa līdz 25. maijam tika izsludināta akcija „Meža un dārzu dienas”. 

Pasākuma ietvaros visi, kuri atbalsta „zaļās dzīves” idejas, tika aicināti sakārtot un labiekārtot apkārtējo vidi, sakopt dzīvojamās mājas, vasarnīcas, bērnu rotaļlaukumus un sporta laukumus, kultūras un vēsturiskos objektus un kapus, kā arī pludmales upju un ezeru krastos.

Aktīvāko „Meža un dārzu dienu” dalībnieku apbalvošana notika 26. jūnijā Līksnas pagastā. Pēc pagasta pārvalžu, skolu un citu iestāžu iesūtītās informācijas un fotogrāfijām tika noteikti uzvarētāji.

Kā ziņo Daugavpils novada municipālais portāls, Špoģu vidusskolas kolektīvs tika apbalvots par informatīvi izglītojošo pasākumu organizēšanu, Kalupes pamatskolas kolektīvs – par ornitoloģiskā pētījuma veikšanu un citu informatīvi izglītojošo pasākumu organizēšanu, Sventes vidusskolas kolektīvs saņēma balvu par ziedošākās skolas nosaukuma izveidi un skolas teritorijas apzaļumošanu, Naujenes pamatskolas kolektīvs – par saimniecisku pieeju un oriģinalitāti skolas teritorijas labiekārtošanā.

Savukārt Sventes pagasta pārvalde izcēlās ar pagasta teritorijas apzaļumošanu un koku stādīšanu, un pagasta simbolikas popularizēšanu.

Sabiedriskās organizācijas „Višķu attīstība” priekšsēdētājam Jānim Vanagam tika pasniegts Goda raksts par veiksmīgu projekta „Višķi uz viļņa” realizāciju un laivu stacijas izbūvi.

Skrudalienas pagasta pārvalde kļuva par labāko pludmaļu teritoriju labiekārtošanā Sila un Bruņu ezeru krastos, kā arī pagasta simbolikas popularizēšanā.

Līksnas pagasta pārvalde tika apbalvota par oriģinalitāti un radošo pieeju Līksnas muižas parka teritorijas popularizēšanā, inovatīvu pieeju tūristu piesaistē un jaunu objektu izveidi.

Višķu pagasta pārvalde tika apbalvota par teritorijas apzaļumošanu, sakoptākajiem kapiem un pagasta simbolikas popularizēšanu.

Medumu pagasta pārvalde var lepoties ar Goda rakstu par ciemata teritorijas labiekārtošanu, apzaļumošanu un jaunu atpūtas vietu ierīkošanu.

Medumu pagasta mājas Skolas ielā 13 īpašnieki Ņina un Mečislavs Koroļi tika apbalvoti par radošu pieeju dīķa un dārza teritorijas labiekārtošanā un apzaļumošanā.

Demenes pagasta pārvalde saņēma Goda rakstu par koku stādīšanas tradīcijas saglabāšanu un attīstīšanu un atpūtas vietas izveidi pie Briģenes ezera.

Dubnas pagasta pārvalde tika atzīmēta par paveikto darbu ciemata teritorijas labiekārtošanā, apzaļumošanā un pašvaldības meža apsaimniekošanā, un baznīcas teritorijas sakārtošanā.

Kalupes Vissv. Altāra Sakramenta Romas katoļu baznīcas prāvests Antons Aglonietis tika apbalvots par radošu pieeju baznīcas teritorijas ainavas izveidē un apzaļumošanā.

Maļinovas pagasta jaunatnes organizācija „Maļinki” saņēma Goda rakstu par aktīvu līdzdalību ciemata teritorijas sakārtošanā un informatīvi izglītojošo pasākumu organizēšanā.

Naujenes Kultūras centra kolektīvs tika apbalvots par radošu darbnīcu un akciju „Izkrāsosim pavasari” organizēšanu un ģimenes vērtību stiprināšanu.

Naujenes pagasta Kraujas ciemata iedzīvotājs Jevgeņijs Morozs tika apsveikts par iniciatīvu un ieguldīto darbu Hoftenbergas parka teritorijas sakopšanā.

Projektu vadītāja Guna Smelcere saņēma Goda rakstu par veiksmīgu Višķu pagasta Luknas ezera krasta tīrīšanas, nostiprināšanas un labiekārtošanas projekta īstenošanu. 


Написать комментарий