Baltkrievijā ierosināta lieta pret pensionāri, kura apvainoja Lukašenko 1

foto: belvpo.com
foto: belvpo.com

Baltkrievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu par valsts prezidenta Aleksandra Lukašenko apvainošanu, kuru 68 gadus vecā Minskas pensionāre ierakstīja sūdzību un priekšlikumu grāmatā. 

To ria.ru paziņoja IK informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Sergejs Kabakovičs. Pēc viņa vārdiem aizdomās turamā iepriekš jau tika sodīta par analoģisku noziegumu.

Kā savā Facebook lapā precizē tiesību aizstāve Jūlija Stepanova, lieta ierosināta pret aktīvisti Jekaterinu Sadovsku, pamatojoties uz viņas 2014. gada 28. aprīļa ierakstu Minskas Sovetskas tiesas sūdzību grāmatā. Tad Sadovska, kura bija sašutusi par aktīvistu aizturēšanu pasaules hokeja čempionāta priekšvakarā, uzrakstīja: „Līdz kādam laikam tiesneši izpildīs noziedzīgos psihiski slimā pilsoņa Lukašenko norādījumus?”.

Sūdzību un priekšlikumu grāmatai jābūt visās Baltkrievijas organizācijās, neatkarīgi no īpašuma formas. Desmit dienu laikā pēc sūdzības uzrakstīšanas tā jāizskata un jānosūta atbilde iesniedzējam. To uzrauga atbilstoši kontrolējošie orgāni, bet likuma prasības neizpildīšanas gadījumā organizācijas vadītājam draud naudas sods, – vēsta lenta.ru.

Baltkrievijas Kriminālkodeksā ir pants (Nr. 368), kurš paredz sodu par prezidenta apvainošanu divu gadu cietumsoda veidā. 2006. gada oktobrī Sadovska jau tika atzīta par vainīgu pēc šī panta. Tad prezidenta apvainošana pēc tiesas domām bija apstāklī, ka aktīviste pieprasīja nosūtīt valsts vadītāju uz psihiatrisko ekspertīzi. Pensionāri atzina par vainīgu, un piesprieda viņai divus gadus cietumsoda. Sadovska tika nosacīti atbrīvota pirms termiņa 2007. gada 25. maijā par priekšzīmīgu uzvedību.  


Написать комментарий

A ko šie atbildēja uz šo jautājumu; Līdz kādam laikam tiesneši izpildīs noziedzīgos psihiski slimā pilsoņa Lukašenko norādījumus?