110 geju un lesbiešu pāri pirms praida saka jāvārdu masu kāzās

foto: Reuters/Scanpix
foto: Reuters/Scanpix

"Šī ir mana lielā diena, taču žēl, ka manu vecāku prātā notikums nav svinams," teic 28 gadus vecā Lī, kura kopā ar savu partneri sievieti ir viena no 110 pāriem, kas 26.jūnijā salaulājās masu kāzās Kanādā, Toronto pilsētā.

Kanāda šogad ir saimniece "Grandpraidam", uz nedēļu pārtopot par homoseksuālās mīlestības oficiālo mājvietu.

Masu kāzās savu jāvārdu mīļotajam partnerim teica ne tikai geji un lesbietes, bet arī biseksuāli cilvēki, transseksuāļi un transvestīti. Organizatori lēš, ka masu kāzas noskatījās apmēram 1000 viesi, galvenokārt pašu jaunlaulāto tuvinieki un bērni.

"Savā ziņā esmu greizsirdīga uz Kanādu. Šeit ir iespējams apprecēties lielā, priekpilnā pasākumā, kas, iespējams, ir pat vēsturisks," laulību ceremoniju komentēja kāda sieviete no Dienvidkorejas, kurai jau divus gadus ir tuvas attiecības ar meiteni no Venecuēlas. Masu kāzas bija viņu iespēja apprecēties.

Pilsētas varasiestāžu pārstāvji, uzņemot daudzos viesus, izteicās, ka liela daļa no kāziniekiem ir paši torontieši. "Mēs esam lepni. Mēs varam saviem iedzīvotājiem demonstrēt, cik priviliģēti ir Toronto iedzīvotāji, mītot pilsētā, kas ir atvērta mīlestībai," vēsta "Toronto Sun".



Написать комментарий