Noķer Jūrmalas recidīvistu, kurš sēdās pie stūres 2,6 promiļu reibumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts policijas (VP) darbinieki par jauna pārkāpuma izdarīšanu apcietinājuši bīstamo Jūrmalas ceļu satiksmes recidīvistu, kurš atkārtoti pie stūres atradies 2,6 promiļu reibumā, informēja VP Rīgas reģiona pārvalde.

Piektdien, 27.jūnijā, aptuveni pl.21:00 kāds Jūrmalas iedzīvotājs pamanīja autovadītāju, kurš lielā ātrumā vadījis savu transportlīdzekli. Veicot kreiso pagriezienu, agresīvais autobraucējs ar automašīnu aizskāra garāmgājēju un neapstājoties aizbrauca no notikuma vietas.

Cietusī persona iekāpa savā netālu stāvošajā automašīnā un sekoja agresīvajam autovadītājam. Pēc brīža cietušais vīrietis pamanījis meklēto automašīnu, kuras šoferis tajā mirklī lielā ātrumā veica bīstamus manevrus un apstājās pie kādas mājas.

Kādu laiku vērojis agresīvo autovadītāju, cietušais vīrietis konstatēja, ka ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējs manāmi streipuļo. Cietušais sapratis, ka šoferis ir krietni iereibis, centās viņu aizturēt un izsauca policiju.

Pēc izsaukuma saņemšanas notikuma vietā ieradās ceļu policijas darbinieki, kuri 1977.gadā dzimušo "Mitsubishi Eclipse" vadītāju nogādāja iecirknī.

Policijas darbinieki identificēja agresīvo šoferi un saprata, ka tas ir bīstamais ceļu satiksmes recidīvists, kurš jūnijā jau bēga no policijas darbiniekiem, esot 3,16 promiļu reibumā. Šoreiz lielceļa drauds pie stūres atradās 2,6 promiļu reibumā.

Patlaban policija ir sākusi jaunus kriminālprocesus par automašīnas vadīšanu reibumā, kā arī par tiesas lēmumu - vairākkārtēju aizliegumu vadīt automašīnu - nepildīšanu. Lielceļu recidīvistam tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu. Iepriekš bīstamajam dzērājšoferim tiesa bija piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

12.jūnijā policijas darbinieki Jūrmalā aizturējuši par bīstamu ceļu satiksmes recidīvistu dēvējams autovadītājs. Agresīvais satiksmes dalībnieks varētu būt saucams par bīstamu ceļu satiksmes recidīvistu, jo viņa kontā kopā ir bijušas 25 lietas par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, lielākoties par braukšanu reibumā bez tiesībām, par negadījumu vietas pamešanu un tiesas lēmumu nepildīšanu.

Septiņi no šiem pārkāpumiem izdarīti Lielbritānijā. Pret personu iepriekš sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu bez vadītāja apliecības, atrodoties alkohola ietekmē.

Tāpat satiksmi apdraudošajam autovadītājam sastādīti administratīvie protokoli par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu un aizbraukšanu no negadījuma vietas, kā arī par nepakļaušanos policijas norādījumiem. Tāpat ir sākta administratīvā lietvedības pārbaude par automašīnā atrasto gāzes pistoli.


Написать комментарий