Studentu dziesmu un deju svētku dalībnieki ar svētkiem ir apmierināti, bet daugavpilieši – nē 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, aizvadītajās brīvdienās Daugavpilī norisinājās 17. Baltijas valstu Studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”.

Vairāk nekā 5 000 svētku dalībnieku triju dienu laikā piedalījās koncertos, izstādēs, lāpu gājienā.

Daugavpils Universitātes mārketinga direktors Jānis Kudiņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka svētku dalībnieki ar svētku norisi bija ļoti apmierināti. Pēc J.Kudiņa vārdiem, visiem patika gan pasākumu organizācija, gan izmitināšana un ēdināšana.

„Daugavpilij ļoti paveicās – triju dienu laikā mūsu pilsētā bija ļoti dzīvespriecīga un jautra. Tik vērienīgi pasākumi parasti norisinās galvaspilsētā, bet šogad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, un Daugavpils uzņēmās šī festivāla rīkošanu. Pēc 12 gadiem Baltijas valstu Studentu dziesmu un deju svētki atkal notiks Latvijā, bet diez vai tie atkārtoti norisināsies Daugavpilī.

Visi mūsu pilsētas viesi augstu novērtēja svētku organizācijas līmeni un aizbrauca ļoti apmierināti ar piedalīšanos šajā festivālā”, pastāstīja J.Kudiņš.

Jāsaka, daugavpilieši aizvadītos svētkus vērtē savādāk, pēc viņu domām, tik vērienīga pasākuma organizācija varētu būt labākā.

Daugavpilieši uzskata, ka informācija par pasākumiem Studentu svētku ietvaros nebija plaši izplatīta. Piemēram, par studentu jautro laika pavadīšanu Daugavpils cietoksnī un uguņošanu naktī no piektdienas uz sestdienu šī mikrorajona iedzīvotājiem nebija zināms.

Tāpat vairākums pilsētnieku, kuri neseko informācijai pilsētas domes mājas lapā, nelasa avīzi „Latgales laiks” un reti skatās Latvijas televīziju, kurā tika ziņots par gaidāmajiem svētkiem, par pasākumiem uzzināja, kad tie jau sākās un Daugavpils ielās bija iespējams satikt jauniešus tautas tērpos.

Daudzi daugavpilieši, kuri bija pulcējušies pie Marka Rotko mākslas centra, lai redzētu svētku atklāšanas ceremoniju, bija sašutuši par to, ka viņiem neļāva pienākt tuvāk. Tiesa, vēlāk viņiem iedalīja vietas, kuras tomēr atradās visai tālu no skatuves un kur nebija iespējams neko dzirdēt.

Minētos svētkus organizēja Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija un Kultūras ministrija. Festivāla koncertus varēja skatīties un klausīties Latvijas televīzijas un radio ēterā. Svētku noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs bija Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas emeritētais profesors, diriģents Juris Kļaviņš, režisors – Juris Jonelis.


Написать комментарий

>> Tāpat vairākums pilsētnieku, kuri (..) reti skatās Latvijas televīziju...
Nu jā, Kremļa mēdiji jau par to neziņoja....