Kriminālvēstis (12.12.2005)

Par ceļu satiksmes negadījumiem!


8.decembrī ap 15:45 Daugavpilī, Teātra un Imantas ielu krustojumā notika automašīnas BMW, kuru vadīja 1983.gadā dzimis vīrietis, sadursme ar Mitsubishi markas automašīnu. Pēc negadījuma medicīniskā palīdzība bija nepieciešama 1956.gadā dzimušajam automašīnas Mitsubishi vadītājam, jo viņš negadījuma laikā bija guvis sasitumus un nobrāzumus.
Ceļu policija veic pārbaudi.


9.decembrī ap 19:50 Daugavpilī, Daugavas ielā netālu no krustojuma ar Vaļņu ielu notika divu pretimbraucošu automašīnu, Opel Omega un Audi 80, sadursme. Negadījumā cieta divi cilvēki. Ārsti cietušajiem konstatēja sasitumus un kaulu lūzumus.
Policija veic negadījuma apstākļu pārbaudi.


11.decembrī ap 19:20 Daugavpils rajonā, Maļinovas pagastā, ceļa A-13 (posmā Daugavpils – Rēzekne) 126 km automašīnas Lexsus vadītājs pagriezienā netika galā ar transporta līdzekļa vadību, kā rezultātā auto nobrauca no ceļa un ietriecās pretējā upes krastā. No negadījuma vietas slimnīcā tika nogādāti trīs cilvēki. Ārsti 1970.gadā dzimušam vīrietim konstatēja divu ribu lūzumu, 1969.gadā dzimušam vīrietim konstatēja krūšu kaula lūzumu, bet 1974.gadā dzimušam vīrietim krūšu kurvja sasitumu un alkohola reibumu.
Policija sākusi izmeklēšanu, kuras laikā būs jānoskaidro arī, kurš ceļu satiksmes negadījuma brīdī bija vadījis automašīnu.



Kļūdas labojums




6.decembrī ziņojām par ceļu satiksmes negadījumu, kas notika šī gada 3.decembrī Daugavpilī, Ezeru ielā 61, kad astoņgadīgu zēnu notrieca automašīna Subaru Legacy. Kļūdaini tika paziņots, ka zēns nomiris. Patiesībā zēns ir dzīvs un atgūstas pēc gūtajām traumām.

Policijas pārvalde atvainojas par pārdzīvojumiem, ko sagādāja nepareizā informācija, un cer, ka zēns ātri izveseļosies pēc gūtajām traumām.



Statistikas dati


Pagājušajā nedēļā (no 5.decembra līdz 11.decembrim) Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldē tika reģistrēti 132 notikumi, tostarp 0 zādzības no dzīvokļiem, 1 automašīnas zādzība (1 atrasta, 1 automašīnas zādzība atklāta).
Uzsākti 43 kriminālprocesi. Sastādīti 202 administratīvie protokoli, no tiem 3 par sīko huligānismu, 20 par atrašanos sabiedriskās vietās reibuma stāvoklī. Administratīvi sodīti par cigarešu, alkohola un spirta tirdzniecību neatļautās vietās 12 cilvēki, par nelegālu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos 7 cilvēki.
Reģistrēti 26 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem 8 negadījumos 12 cilvēki cieta. Par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem sastādīts 132 protokoli, no tiem: 29 tika sastādīti uz gājējiem un velosipēdistiem par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu un 1 uz autovadītājiem par transporta līdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu reibuma stāvoklī. Par sava transporta līdzekļa vadīšanu, esot alkohola reibumā, nāksies atbildēt arī diviem velosipēdistiem.

Daugavpils PRPP priekšnieka palīdze I.Dunda
Tel. 5429861, 6546779

13.12.2005 , 10:20

Gorod.lv


Написать комментарий