Turku pagasta svētkos sportoja un ielīgoja Jāņus

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Turkos pagasta svētkus svinēja pirms vasaras saulgriežiem. Jau ceturto gadu te notika Zāļu dienas tirgus un sporta svētki, ziņo Līvānu novada portāls.

Tirdziņā svētku galdam varēja nopirkt sieru, maizi, medu, zemenes, bet no amatniekiem iegādāties pinumus, rotaslietas un dažādus rokdarbus.

Svētku atklāšanā uzstājās saieta nama (SN) bērnu vokālais ansamblis, amatierteātris rādīja ainiņas no lauku dzīves, Līgo dziesmas skandināja folkloras kopa “Sudobri” no Vārkavas. Turku sultāns bija atstājis savu ziņojumu ar laba velējumiem.

Sporta svētkos šogad piedalījās arī Līvānu novada cilvēki ar īpašām vajadzībām. Paralēli sportiskajām aktivitātēm notika “Jāņa kauss” volejbolā vīriešiem un “Turku kauss” volejbolā sievietēm.

Radošajā Līgo darbnīcā ar labām domām, dziedot vai skaitot Līgo un Jāņu dziesmas, tika novīta 13,4 m gara Turku pagasta svētku virtene.

Svētkus organizēja Turku pagasta pārvalde un Turku SN sadarbībā ar MJIC “Kvartāls”. Pateicība sporta organizatorei M.Vilcānei, Jaunsilavas pamatskolas kolektīvam un direktorei J.Usārei, 11. Saeimas deputātam J.Klaužam. Liels paldies par atbalstu un atsaucību Birutai Pastarei un Vilnim Oļševskim , SIA “Daugulis un Partneri” un  “Kalnakrogs”.


Написать комментарий