Ukrainas spēki sākuši gaisa un artilērijas triecienus pa separātistu pozīcijām

foto: AP
foto: AP

Līdz ar prezidenta Petro Porošenko lēmumu nepagarināt pamieru nemierīgajos Ukrainas austrumu reģionos, Ukrainas spēki ir atsākuši aktīvas darbības teroristisko grupu neitralizēšanai un iznīcināšanai, vēsta aģentūra UNIAN.

Pa prokrievisko kaujinieku atbalsta punktiem un pulcēšanās vietām tiek doti gaisa un artilērijas triecieni, informē Militāri politisko pētījuma centra vadītājs Dmitrijs Timčuks.

Pēc uguns pārtraukšanas pauzes, kuras laikā separātisti varēja darboties "faktiski nesodīti", atsākot pretterorisma operācijas aktīvo fāzi, prokrievisko spēku kaujas gars ir strauji krities un aktivitāte samazinājusies, piebilst Timčuks.

Vēstīts, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdien vakarā nolēma nepagarināt vienpusējo uguns pārtraukšanu, kuras laikā separātistiem tika dota iespēja nolikt ieročus vai pamest Ukrainu.

Pirmo reizi nedēļu garu uguns pārtraukšanu Porošenko izsludināja 20. jūnijā. Lai gan kaujinieki pamieru pārkāpa desmitiem reižu, Porošenko 27. jūnija vakarā paziņoja, ka pagarina uguns pārtraukšanu vēl par 72 stundām - līdz pirmdienas, 30. jūnija, vakaram.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.


Написать комментарий