Papildu būvdarbi Graižu tilta rekonstrukcijas ietvaros Ambeļu pagastā izmaksās vairāk nekā 9 tūkst. eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lov jau ziņoja, ka Graižu tilta (Ambeļu pagasts) rekonstrukcijas projekta ietvaros radās nepieciešamība veikt papildu būvdarbus, sakarā ar ko bija izsludināts konkurss.

Jāatzīmē, ka sākotnēji tika ziņots, ka darbus uz tilta var veikt SIA „Latgales Ceļdaris”, kura šajā posmā veikusi arī pamatdarbus un kura, saskaņā ar 1.jūlijā Iepirkumu uzraudzības mājas lapā ievietoto informāciju, tika atzīta par konkursa uzvarētāju. Firmas piedāvātā līgumcena ir 9 064 eiro (bez PVN).

Plānots, ka firma izbūvēs līmēto hidroizolāciju virs dz/betona aizsargkārtas un asfaltbetona segas brauktuvei un trotuāriem divās kārtās.

Atgādināsim, ka šie darbi kļuva nepieciešami iepriekš noslēgtā līguma izpildei neparedzamu apstākļu dēļ: veicot betonēšanas darbus (izbūvējot tiltam dz/betona malu ribas), pēc betona sacietēšanas tika konstatētas plaisas siju galos. Lai novērstu šo plaisu veidošanos uz izbūvētās betona aizsargkārtas būtu nepieciešams veikt hidroizolācijas izbūvi.

Jāatzīmē, ka Graižu tilta rekonstrukcija tiek veikta projekta „Daugavpils novada pašvaldības ceļu un ielu rekonstrukcija saimnieciskās darbības uzlabošanai un attīstībai” ietvaros, kura kopējās izmaksas ir 1 919 883,77 lati (2 731 748,50 eiro).


Написать комментарий