NATO: Krievija pie robežas ar Ukrainu koncentrē smago bruņojumu

foto: nnm.me
foto: nnm.me

Krievija pie robežas ar Ukrainu koncentrē nozīmīgus armijas spēkus un smago bruņojumu, paziņojis NATO spēku Eiropas komandieris Filips Brīdlovs. Par to ziņo aģentūra "Interfax-Ukraina".

Runa ir par vairāk nekā septiņām vienībām, katra no kurām ir aptuveni bataljona lielumā, kā arī daudzām speciālajām grupām, skaidro Brīdlovs.

Ģenerālis uzsver, ka Krievija nelegāliem bruņotajiem grupējumiem Ukrainā piegādā ieročus, tai skaitā pārnēsājamos zenītraķešu kompleksus.

"Tas, ko mēs redzam pilnā gatavībā [Ukrainas] robežas austrumu pusē, ir smagais bruņojums, bruņutransportieri, pretgaisa aizsardzības līdzekļi, bet pēdējie, kā mēs to redzam, jau tiek izmantoti robežas rietumu pusē," norāda Brīdlovs.

Iepriekš ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pasludināja pilnu kaujas gatavību Centrālajā kara apgabalā, lai no 21. līdz 28. jūnijam veiktu kaujas gatavības pārbaudi.

Vēstīts, ka pirmdien vakarā Ukrainas prezidents Petro Porošenko nolēma nepagarināt iepriekš noteikto uguns pārtraukšanu, ko regulāri pārkāpa prokrieviskie kaujinieki. Ukrainas spēki ir atsākuši separātistu pozīciju apšaudi.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.


Написать комментарий