Svētdien, 29.jūnijā, ap pulksten 20:30 policisti saņēma izsaukumu uz Lugažu ielu, kur kādā dzīvoklī esot piekauts vīrietis. Ierodoties notikuma vietā, policisti atrada 1965.gadā dzimuša vīrieša līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Aizdomās par nozieguma izdarīšanu policisti aizturēja un nogādāja iecirknī 1977.gadā un 1987. gadā dzimušus vīriešus.

Pārbaudot notikušā apstākļus, policisti noskaidroja, ka visi trīs vīrieši kopā lietojuši alkoholiskos dzērienus. Kādā brīdī starp 1965.gadā un 1987.gadā dzimušajiem vīriešiem izcēlies strīds, kas pāraudzis kautiņā. Dūru vicināšanas rezultātā 1965. gadā dzimušais vīrietis guva smagus miesas bojājumus, no kuriem notikuma vietā mira.

Visas incidentā iesaistītās personas jau iepriekš sodītas par zādzībām un narkotisko vielu lietošanu.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neizmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Šāds likuma pārkāpums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.