Telefonkrāpšanas: Nozieguma brīdī aizturēts Lietuvas pilsonis

foto: Valsts policija
foto: Valsts policija

Vakar policija aizturēja kādu agrāk tiesātu Lietuvas pilsoni, kurš ieradās pie kāda Daugavpils iedzīvotāja pēc naudas, kura it kā nepieciešama, lai palīdzētu nelaimē nonākušajam dēlam, ziņo Valsts policijas preses dienests.

Pirms neilga laika jau ziņojām, ka Latgalē tika reģistrēti vairāki krāpšanas mēģinājumi, kā arī dažas pabeigtas krāpšanas, ko pastrādā tā saucamie telefonkrāpnieki. Laika periodā no šī gada 17.jūnija līdz 30.jūnijam personu grupa veica krāpnieciskās darbības pret gados veciem iedzīvotājiem Daugavpils un Rēzeknes pilsētā un novados. Pavisam reģistrēti apmēram 20 mēģinājumi un trīs pabeigtas krāpšanas. Par noziedznieku upuriem kļuva 1926., 1929. un 1930. gadā dzimušas sievietes, no kurām kopumā noziedznieki izkrāpa 6 580 eiro lielu naudas summu.

Par minētajām krāpšanām Latgales reģiona pārvaldē tika  uzsākti vairāki kriminālprocesi. Veicot rūpīgu izmeklēšanu un realizējot operatīvo pasākumu kompleksu, 30.jūnijā  Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturēja 1975.gadā dzimušu vīrieti. Agrāk vairakkārt tiesātais par smagiem noziegumiem Lietuvas pilsonis tika aizturēts Daugavpilī nozieguma izdarīšanas brīdī, kad ieradās pie kāda veca kunga mājās, lai paņemtu naudu, kura it kā bija nepieciešama nelaimē nonākušajam dēlam. Šim sirmgalvim noziedznieki prasījuši 5 000 eiro lielu naudas summu.

Rīt, 2.jūlijā tiesā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa – aresta – piemērošanu aizturētajam lietuvietim. Policija turpina intensīvu darbu un kriminālprocesu izmeklēšanu.

Policija aicina uzmanīgi ieskatīties attēlā redzamā vīrieša sejā. Gadījumā, ja kāds ir cietis no šīs personas pretlikumīgām vai krāpnieciskām darbībām, lūdzam vērsties policijā pa tālr. 20045060 vai 654 03328.


Написать комментарий