Prezidentūras viesu drošībai par 2,5 miljoniem pirks jaunus policijas spēkratus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Lai nodrošinātu transportlīdzekļu kolonnu pavadīšanu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā, Valsts policijas vajadzībām tiks iepirktas papildu ne mazāk kā 20 automašīnas, 20 motocikli, kā arī 108 motociklista ekipējuma komplekti.

Spēkratu iegādei un to apdrošināšanai Ministru kabinets otrdien piešķīra 2,5 miljonus eiro.

Daļa no naudas piešķirta no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, bet daļa pārdalīta no citām Iekšlietu ministrijas budžeta programmām, tostarp vairāk nekā 1,33 miljoni eiro pārdalīti no šogad neapgūtā finansējuma Latvijas un Krievijas robežas demarkācijai.

Jauno transportlīdzekļu uzturēšanu Iekšlietu ministrijai būs jānodrošina no esošajiem budžeta līdzekļiem.

Prezidentūras laikā notiks ap 200 dažāda līmeņa un satura pasākumi, kuros Valsts policijai būs jānodrošina ES valstu līderu, dažādu ekspertu un nozaru ministru, kā arī delegāciju drošība. Savukārt pēc prezidentūras iegādātās automašīnas un motocikli tiks izmantoti ceļu satiksmes uzraudzības veikšanai.

Valsts policijas īpašumā šobrīd ir 285 vieglās operatīvās automašīnas un turējumā atrodas 305 trafarētas automašīnas. Tomēr šogad un nākamajā gadā tiks norakstītas 55 trafarētas automašīnas. Tāpat patlaban Valsts policijas rīcībā ir 34 patruļmotocikli, bet nav neviena motocikla eskorta nodrošināšanai.

01.07.2014 , 21:45

Lāsma Grundule , Diena.lv


Написать комментарий