Putins paziņo, ka Porošenko ir uzņēmies pilnu atbildību par notiekošo Ukrainā

foto: Reuters/Scanpix
foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien paziņoja, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko, atsakoties no pamiera, ir uzņēmies pilnu atbildību par notiekošo Ukrainā.

«Mēs [Krievija un Eiropa] nespējām pārliecināt Porošenko, ka ceļš uz mieru nevar vest cauri karam. Porošenko ir uzņēmies pilnu politisko un militāro atbildību [par notiekošo Ukrainas austrumos],» teica Putins.

Putins savā uzrunā atzīmēja, ka Krievija turpinās rūpēties par savu tautiešu drošību, neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā palīdzība būs nepieciešama.

Kā ziņots, Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdienas vakarā izlēma nepagarināt vienpusēji izsludināto uguns pārtraukšanu un atsākt uzbrukumus prokrieviskajiem kaujiniekiem, kas darbojas valsts austrumos.

Saskaņā Porošenko lēmumu par vienpusēji izsludinātās uguns pārtraukšanas nepagarināšanu, Ukrainas bruņotie spēki valsts austrumos sākuši prokrievisko separātistu atbalsta punktu un koncentrācijas rajonu gaisa bombardēšanu un pakļāvuši tos arī artilērijas apšaudei.

Tā otrdien ziņoja organizācijas «Informatīvā pretestība» koordinators Dmitrijs Timčuks.

Pēc desmit dienu ilga pārtraukuma atsākoties pretterorisma operācijai, prokrievisko kaujinieku cīņas spars esot ievērojami noplacis un to darbības aktivitāte krasi mazinājusies, savā «Facebook» lapā raksta Timčuks.

Naktī uz otrdienu fiksēta vienīgi Ukrainas drošības spēku pozīciju apšaude Taranu apkārtnē Doņeckas apgabala dienvidaustrumos. Šajā uzbrukumā viens ukraiņu karavīrs guvis ievainojumus.


Написать комментарий