Ministru prezidente sveic Tilžas vidusskolas absolventus un novēl uzdrīkstēties

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

2014. gadā 21.jūlijā Tilžas vidusskolā notika 12.klases izlaidums, kurā piedalījās arī Tilžas vidusskolas absolvente, Latvijas valsts Ministru prezidente Laimdota Straujuma, ziņo Balvu novada portāls.

2014. gadā 21.jūlijā notikušais izlaidums ar zelta burtiem tiks ierakstīts Balvu novada Tilžas vidusskolas vēsturē. Tam ir vairāki iemesli. Apliecinājumu par vidējās izglītības iegūšanu, paldies vārdus no skolas direktora un ziedus no apsveicējiem saņēma vienpadsmit jaunieši, kas ar savām sekmēm un ārpusskolas aktivitātēm sekmīgi ir nesuši skolas un pagasta vārdu novada un valsts mērogā. Savu dzimto skolu šajā dienā apciemoja arī Ministru prezidente, ekonomikas zinātņu doktore, tilženiete Laimdota Straujuma. Viņas sasniegumi izglītībā un karjerā katram no Tilžas jauniešiem var kalpot kā motivācija, ka darbs un gribasspēks ir līdzekļi, kā gūt sasniegumus. Uz izlaidumu bija ieradies arī Staņislavs Razāns, kurš bija Tilžas vidusskolas direktors laikā, kad Tilžas vidusskolā mācījās un to absolvēja L. Straujuma.

Ministru prezidente uz Tilžu atlidoja no Tallinas, kur tikās ar Baltijas valstu premjeriem un Eiropas komisijas priekšsēdētāju Žozē Manuelu Barozu. Lūk, ko laikrakstam „Vaduguns” viņa atklāja: „Tilžu no putna lidojuma redzēju pirmo reizi. Sajūta bija lieliska. Tilža no debesīm izskatījās patiešām ļoti sakopta un nedaudz sveša, kaut gan skolu un kultūras namu atpazinu uzreiz”. Sveicot absolventus, Ministru prezidente dāvināja grāmatas un vēlēja būt drosmīgiem: „Tas bija ļoti, ļoti sen, kad arī man bija izlaidums. Toreiz ne vien Jūs paši, bet arī daudzi Jūsu vecāki nebija dzimuši. Man prieks, ka šodien šeit ir tā laika skolas direktors Razāna kungs. Jaunībā, tāpat kā Jums, arī manā laikā neizpalika mīlestības, varbūt pirmās mīlestības skumjas. Jūs stāvat pieaugušas dzīves sākumā. Jaunie cilvēki, viss ir atkarīgs no Jums pašiem. Ja Jūs skaidri sev pateiksiet: „Es to gribu! Es gribu kopt savu zemi, es gribu būt ārsts, es gribu būt skolotājs!” Pasakiet sev to, ko gribat, un Jūs to izdarīsiet! Galvenais – uzdrīkstēties! Gribu pateikt paldies saviem skolotājiem. Mana mīļākā skolotāja bija un ir matemātikas skolotāja V. Ločmele, kura vienmēr bija stingra. Paldies viņai un arī tagadējiem skolotājiem. Novēlu Jums veiksmi un tiešām ticu, ka Jums viss izdosies!”

Skolas vadītājs Voldemārs Čeksis absolventiem novēlēja domāt patstāvīgi, būt sociāli atbildīgiem un tādiem pilsoņiem, kam svarīga ir Latvijas valsts neatkarība, kas spēj un vēlas uzklausīt dažādus viedokļus, kā arī grib risināt indivīdiem, sabiedrībai un valstij nozīmīgus jautājumus. Tāpat direktors izteica pateicību par to, ka skolas dzīvē vienmēr ir sajusts Tilžas pagasta vadības un Balvu novada pašvaldības atbalstošais plecs.
Savukārt novada padomes priekšsēdētājs A. Kazinovskis savā apsveikumā skolai izteica vēlējumu pastāvēt un attīstīties, bet Tilžas pagasta pārvaldniece Anna Bērziņa izteica lepnumu par absolventiem un vēlreiz apliecināja, ka turēs doto vārdu un ierīkos Tilžā parku.
Katrs absolvents saņēma Tilžas vidusskolas Pateicības rakstu par vidusskolas posmā ieguldīto darbu skolas tēla veidošanā, par mācību darbu un piedalīšanos priekšmetu olimpiādēs, gan par aktīvu sabiedriskās dzīves kuplināšanu pagastā, novadā un valstī. Īpašu Pateicību un Atzinību Latvijas valsts vārdā Ministru prezidente pasniedza absolventei Rutai Berķei par teicamām sekmēm, sakot, ka mums ir stipra valsts ar labu „kodolu”. L.Straujuma novēlēja: „Lai Jūsu zināšanas, prasmes un pieredze izceļ Latviju citu valstu starpā. Latvijas nākotne ir Jūsu rokās! Novēlu veiksmi, un atcerieties, ka Latvija mēs esam visi, kā arī Latvija ir katrs no Jums. Tiešām ticu, ka Jums viss izdosies!”.
Pirms došanās „lielajā dzīvē” absolventus uzrunāja otrā „mamma” un klases audzinātāja Iveta Kuģeniece, aicinot jauniešus nesteigties dzīvot un pirms „izlidot no ligzdas”, vēl vienu reizi samīļot vecākus un pasēdēt mammas klēpī. Pēc tam sirsnīgus ceļa vārdus saviem bijušajiem pirmklasniekiem teica pirmā audzinātāja Ingrīda Ozoliņa. Ilgus aplausus izpelnījās absolventu bijusī angļu valodas skolotāja Keitija Rosa (Katie Roth), kurai šī bija pēdējā klase, kurai viņa pasniedza stundas, strādādama Tilžas vidusskolā. Viņa absolventiem dāvāja dziesmu un sirsnīgus ceļa vārdus. Vecāku vārdā runāja absolventes Sandijas vecāki, kuri pateicās skolai, skolotājiem un tehniskajam personālam, kā arī visu 12.klases vecāku vārdā vēlēja bērniem plānoto sapņu realizāciju dzīvē.

Absolventu un viņu vecāku sagādātās un iestādītās rozes priecēs katru, kas ies garām nesen renovētajai Tilžas vidusskolai.
Paldies visiem pasākuma organizētājiem – skolotājiem, tehniskajiem darbiniekiem un skolēniem. Īpašu pateicību pelnījusi 11.klases audzinātāja A. Aleksandrova un viņas audzēkņi: Ilze, Guntars, Jānis, Gatis un Agris, kuri vadīja izlaidumu, bez „špikera” izteiksmīgi runāja prozas tekstus, skandēja dzeju un lasīja absolventu vēstules nākotnei. Sirsnīgs paldies mācību pārzinei Aijai Bērziņai, Balvu sporta skolas dejotājiem Matīsam un Samantai, Solvitas Loginas ģimenes ansamblim, Elīzai Ciprusei, Lindai Vītolai un ansambļa „Varbūt” meitenēm. Bez Jūsu darba, laika un atbalsta šis pasākums būtu citāds.


Написать комментарий