Izsludināts konkurss uz interaktīvā aprīkojuma ar programmatūru piegādi Naujenes novadpētniecības muzeja vajadzībām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka šā gada septembrī Naujenes novadpētniecības muzejā plānots iekārtot mūsdienīgu Dabas informācijas centru, kurā būs pieejama visplašākā informācija par dabas un kultūras mantojuma vērtībām aizsargājamajās pārrobežu teritorijās.

Šajā sakarā 2.jūlijā Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā parādījās informācija par to, ka Daugavpils novada pašvaldība ir izsludinājusi konkursu uz interaktīvā aprīkojuma ar programmatūru piegādi.

Saskaņā ar konkursa nolikumu, Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta (EKPI)  Latvijas,  Lietuvas  un Baltkrievijas  pārrobežu  sadarbības  programmas  projekta  “Pārrobežu aizsargājamās dabas   teritorijas   “Augšdaugava - Braslavas ezeri”   izveide   un     priekšnoteikumu radīšana tās integrētai pārvaldībai”  ietvaros  Dabas  informācijas centram  Naujenes  novadpētniecības  muzejā   būs jāpiegādā  un  jāuzstāda 3D hologrāfiskais kubs.  Ekspozīcija  rosinās  cilvēku  pārdomas  par Augšdaugavas  un Braslavas ezeru teritorijas,   floras un faunas saglabāšanu, par Daugavpils HES celtniecības jautājumiem,  veidos  priekšstatus   par šo teritoriju dabas vērtībām un kultūrvēsturisko mantojumu.  Ar  šāda aprīkojuma starpniecību  plānots pārvarēt dabas  informācijas  telpas eksponējamās platības nelielo platību , ar vizuāli efektīvām projekcijām  radīt plašas dabas telpas ilūziju,  kurā  apmeklētājs var atrast sev interesantu informāciju, nokļūt dabas pasaulē, kura ikdienā nav pieejama  (piemēram, ieraudzīt reto baltlūpu vīngliemezi vairākkārtējā palielinājumā, iepazīt retus augus un dzīvniekus, kuri mīt  aizsargājamās teritorijās).

Tāpat Naujenes novadpētniecības muzejā piegādās kapacitatīvo skārienjūtīgo projekcijas stikla sienu, grīdas projekciju, LED displeju un programmatūru.

Pasūtītājs norāda, ka iekārtas ir jāpiegādā, katrai no tām ir jāizstrādā oriģinālā programmatūra, jāuzstāda un jānodrošina personāla apmācība darbam ar piegādāto interaktīvo aprīkojumu Dabas informācijas centra darbības nodrošināšanai divu mēnešu laikā no abpusējas iepirkumu līguma parakstīšanas dienas.

Jāpiebilst, ka pretendentu piedāvājumi Daugavpils novada domē iesniedzami līdz 15.jūlijam, plkst.16:00.


Написать комментарий