Lietuvā ienāk jauna tirgus tendece – preču noma ar izpirkuma tiesībām

foto: Panthermedia
foto: Panthermedia

Lietuvā uzņēmums Prekybos partneriai atvēris veikalu ar jaunu darījuma formu – tiek piedāvāts elektronikas preces nevis pirkt, bet gan nomāt ar izpirkuma tiesībām.

Nekustamo īpašumu tirgū jau pazīstamā darījuma kārtība ir šāda: klients izvēlas preci, uzrāda pārdevējam personu apliecinošu dokumentu un iesniedz rekomendācijas no vairākiem cilvēkiem, kuri var apliecināt klienta datus.

Tālāk prece nonāk klienta rīcībā, un tam ik nedēļu vai ik mēnesī jāmaksā noteikta nomas maksa. Ja klientam «parādās» lielāka nauda, tas var preci nopirkt. Ja klients zaudē savu ienākumu avotu, tas atdod preci veikalā bez liekas maksāšanas vai citām sankcijām.

Kā skaidro uzņēmuma direktors Vitens Lebanausks (Vytenis Labanauskas): «Svarīgs jaunā pakalpojuma aspekts ir tas, ka, veikalā, parādoties jaunam iznomātās preces, piemēram, tālruņa, modelim, nomniekam ir tiesības apmainīt «savu» veco modeli pret jauno».

Pašlaik vienīgais šāds Prekybos partneriai veikals darbojas Viļņā, bet 2014.gada gaitā Lietuvā plānots atvērt vēl trīs šādus veikalus, kur sākotnēji elektronikas preces – pēcāk arī mēbeles un sadzīves tehniku – varēs nomāt ar izpirkuma tiesībām.


Написать комментарий