26 bērni ar funkcionāliem traucējumiem saņems reitterapijas nodarbības

foto: no pārvaldes "Sociālais dienests" arhīva
foto: no pārvaldes "Sociālais dienests" arhīva

Reitterapija ir ārstēšanas metode, kurā galvenais dziednieks ir zirgs. Tā ietver sevī problēmu risināšanu medicīniskā, psiholoģiskā un sociālā rehabilitācijā, ziņo Rēzeknes novada portāls.

Pateicoties labdarības organizācijai „Ziedot.lv”, tika savākti līdzekļi kopumā 520 reitterapijas nodarbībām, kuras saņems 26 bērni ar funkcionāliem traucējumiem.

Rēzeknes pilsētas domes pārvaldes „Sociālais dienests” struktūrvienība Bērnu sociālo pakalpojumu centrs jau kopš 1994.gada nodrošina sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu bērniem ar īpašām vajadzībām vecumā no 3 līdz 18 gadiem. Tie ir bērni ar smagiem funkcionāliem traucējumiem, kuru veselības un fizisko stāvokli ir iespējams uzlabot, nodrošinot reitterapijas nodarbības. Tas prasa ievērojamus finanšu līdzekļus.

Šādu rehabilitācijas metodi bērniem bija iespējams saņemt 2012.-2013. gadā, īstenojot ESF projektu “Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstība Rēzeknes sociālajā dienestā un sociālo pakalpojumu sniedzēju institūcijās”, Nr. 1DP//1.4.1.2.4/11/APIA/NVA/098. Reitterapijas nodarbības labvēlīgi ietekmēja bērnu invalīdu somatisko un psihisko stāvokli, sekmēja viņu iekļaušanos sabiedrībā, veicināja fizisko un intelektuālo attīstību.

Lai bērni, kam reitterapija ir akūti nepieciešama, to varētu turpināt saņemt, sadarbībā ar biedrību "Harmonija - 2006" tika uzrakstīts un labdarības organizācijai “Ziedot.lv” iesniegts projekts par reitterapijas nodarbību atbalstu, kā rezultātā tika saziedota nepieciešamā summa (5200 eiro) un projekta īstenošana varēja sākties. Laikā no 2014.gada 1.jūnija līdz 2015.gada 1.maijam katrs no 26 bērniem ar funkcionāliem traucējumiem saņems 20 reitterapijas nodarbības.

Reitterapijas nodarbības notiek Rēzeknes novada Ozolaines pagasta “Bekšos”, tās vada sertificēta reitterapeite Aļona Antončika. Reitterapijai tiek izmantoti divi speciāli apmācīti un sertificēti zirgi. Slikti laika apstākļi reitterpijas nodarbībām nav šķērslis, jo tad tās notiek lielā manēžā. Rēzeknes pilsētas domes pārvalde „Sociālais dienests” piešķīra specializētu autotransportu, uz nodarbībām bērniem palīdz nokļūt Pensionāru sociālo pakalpojumu centra autovadītāji, kā arī pavada Bērnu sociālo pakalpojumu centra darbinieki – fizioterapeits, sociālais rehabilitētājs un aprūpētāji, kuri nodrošina bērniem nepieciešamo atbalstu un aprūpi nodarbību laikā.

Par iespēju turpināt reitterapiju, bērni, viņu vecāki un Bērnu sociālo pakalpojumu centra darbinieki saka lielu paldies biedrībai "Harmonija - 2006" un visiem labiem cilvēkiem par ziedojumiem portālā “Ziedot.lv”!


Написать комментарий