Lielbritānijas laukos piekauj latvieti

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Lielbritānijā par latviešu viesstrādnieku piekaušanu kādā krogā Grasingtonas ciematā pagājušā gada Ziemassvētkos notiesāti trīs vietējie iedzīvotāji. Visiem trim notiesātajiem arī gadu aizliegts apmeklēt visus četrus Grasingtonas ciemata krogus, kā arī vienu krogu Trešfīldā,ziņo LETA.

Skiptonas miertiesa 34 gadus vecajam Deividam Valmslijam, 27 gadus vecajam Džonatanam Valmslijam un 34 gadus vecajam Vernonam Klārkam katram piesprieda 150 stundu sabiedriskos darbus.

Visiem trim notiesātajiem arī gadu aizliegts apmeklēt visus četrus Grasingtonas ciemata krogus, kā arī vienu krogu Trešfīldā. Pirms iesaistīšanās kautiņā apsūdzētie katrs bija izdzēruši aptuveni 15 pintes (8,5 litrus) alus.

Konflikts izcēlās, kad kroga "Black Horse" menedžeris padzina Deividu Valmsliju no bāra, taču viņš atgriezās kopā ar savu brāli. Kad vārdu pārmaiņa starp stipri iereibušajiem viesiem un kroga menedžeri pārauga vardarbībā, bārmenim palīgā devās vairāki latviešu viesstrādnieki, kas tobrīd atpūtās krogā. Galu galā krogā izcēlies masveida kautiņš.

Par konflikta uzsākšanu tiesas priekšā saukti tikai brāļi Valmsliji un Klārks. Tiesa arī lika katram no apsūdzētajiem nomaksāt tiesas izdevumus 145 sterliņu mārciņu apmērā.
 


Написать комментарий