Karaliene Elizabete II iesvēta britu karakuģi ar viskiju

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Lielbritānijas karaliene Elizabete II Skotijā ar viskija pudeli iesvētīja Lielbritānijas jūras flotes lielāko kuģi tā vārda došanas ceremonijā. 65 000 tonnu kuģis vēl ir pilnībā jāaprīko un plānots 2017.gadā to sākt izmantot aktīvā darbībā, ziņo LETA.

Kuģi nosauks karalienes vārdā "HMS Queen Elizabeth" un, tā kā ceremonija notiks Skotijā, šampanieša pudeles vietā pret kuģi sasitīs viskija pudeli. Ceremonijai izvēlēts kopš 1779.gada Aislejas salā ražotais viskijs no rūpnīcas "Bowmorre Distillery", jo karaliene tur ir bijusi oficiālā vizītē.

"Esmu uzaudzis Aislejas salā un zinu, cik daudz iedzīvotājiem nozīmēs viņu viskija lietošana šādā nozīmīgā notikumā," sacīja Skotijas valsts sekretārs Alisters Karmaikls. "Vislabākās kvalitātes viskiji un vislabākās kvalitātes kuģi ir divi no Skotijas lieliskākajiem produktiem. Piektdiena būs īpaša diena, kad tos abus apvienosim."

Par godu šim pasākumam Edinburgas pils izrotāta ar zilām gaismām, kam ir simboliska nozīme. Septembrī Skotijā notiks referendums par atdalīšanos no Lielbritānijas un kļūšanu par neatkarīgu valsti.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Filips Hamonds norādīja, ka kuģis "HMS Queen Elizabeth" ir labākais Lielbritānijas sniegums.

"Šis kuģis, kas ir lielākais, kāds Anglijas jūras kara flotei jebkad bijis, ir Lielbritānijas labākā snieguma demonstrācija. Tā būvē piedalījās strādnieki no visas Apvienotās Karalistes," viņš teica pirms pasākuma.

Lidmašīnu bāzes kuģu iepriekšējo paaudzi pārstāvēs kuģis "HMS Illustrious," kurš ceremonijas laikā pietauvots Rosaitas ostā. Blakus jaunajam kuģim tas izskatās niecīgs, jo "HMS Queen Elizabeth" to izmērā pārspēj trīs reizes.

Kā daļa no projekta tiks uzbūvēts arī otrais lidmašīnu bāzes kuģis "HMS Prince of Wales." Paredzēts, ka tas izmaksās 7,8 miljardus eiro.


Написать комментарий