Brazīlija paliek bez līdera – Neimāram Pasaules kauss beidzies

foto: sportacentrs.com
foto: sportacentrs.com

Brazīlijas futbola izlases līderis Neimārs, kurš guva savainojumu Pasaules kausa ceturtdaļfināla mačā pret Kolumbiju, vairs nespēs palīdzēt savai izlasei šajā turnīrā, tiesa, ārsti apgalvo, ka operācija nebūs nepieciešama.

Ceturtdaļfināla mača izskaņā pret Neimāru no muguras ļoti asi nospēlēja kolumbietis Huans Suniga, ar ceļgalu ietriecoties brazīlieša mugurā. Pēc sadursmes Neimārs palika guļam uz zāliena, bet vēlāk uz nestuvēm pameta laukumu.

„Nedomāju, ka Neimārs būs spējīgs piedalīties mačā,” atklāja Luiss Felipe Skolari. „Viņš devās uz klīniku, kas atrodas stadionā. Viņa mugurā ietriecās ar ceļgalu un viņš sāpēs raudāja. Pēc ārstu teiktā, esmu pārliecināts, ka viņam nebūs viegli atgūties no šādas traumas. Esam nokļuvuši sarežģītā situācijā, tomēr, ja būs nepieciešamas jebkādas izmaiņas, mēs tās veiksim un aizvadīsim lielisku maču pusfinālā,” uzsvēra Brazīlijas izlases galvenais treneris.

Sākotnējās bažas par Neimāra veselības stāvokli apstiprināja izlases ārsts Rodrigo Lasmars: "Nav viegli paziņot šādu faktu, taču Neimārs šajā finālturnīrā vairs nespēlēs. Rentgena uzņēmumi parādīja kaula lūzumu ļoti tuvu muguras skriemelim. Operāciju gan nevajadzēs, taču jāierobežo kustības, lai mazinātu sāpes. Viņš pilnīgi noteikti nevar spēlēt, un ar nedēļu, lai atveseļotos, nepietiks."

Atgādinām, ka mačā pret Kolumbiju otro dzelteno kartīti nopelnīja Brazīlijas izlases kapteinis Tjagu Silva, kuram tādējādi nāksies izlaist pusfinālu pret Vāciju, savukārt Neimārs šajā finālturnīrā bija izlases labākais vārtu guvējs (četri vārti) un neapšaubīts līderis.

Skolari gan norādīja, ka nez vai tik smags pārkāpums veikts tīšām un ka nav jēgas šādām varbūtībām veltīt laiku. Arī Suniga noliedza ļaunus nolūkus: „Nevienā mirklī nedomāju par pretinieka traumēšanu, vienkārši cīnījos par bumbu.”

Uzvaras vārtu autors Davids Luizs atzina, ka ir ļoti bēdīgs par Neimāra situāciju, taču norādīja, ka viņa izlase cīnās par ko daudz vairāk: „Mēs centīsimies uzvarēt finālturnīrā par godu savai valstij. Būtu lieliski, ja mēs varētu to paveikt un nosvinēt titula iegūšanu kopā ar Neimāru. Jā, pret Vāciju nebūs arī Silvas, taču mums sastāvā ir Dante un Enrike – divi lieliski spēlētāji, kuri sapņo spēlēt Pasaules kausā.”

„Neviens mums neticēja”, iespējams, nedaudz pārspīlēti izteicās Skolari. „Taču maniem spēlētājiem ir talants, un viņi spēlē ar milzu apņēmību. Mums priekšā ir grūta spēle, taču jau iepriekš bija skaidrs, ka Vācija būs mūsu ceļā uz finālu – to zināja arī vācieši. Pret Kolumbiju mēs panācām 2:0 un varējām piebremzēt, taču nolēmām tieši paātrināt spēli. Reizēm ir nepieciešams nospēlēt lēnāk, taču mēs šim turnīram gatavojāmies pusotru gadu.”


Написать комментарий