Lidlaukā «Grīva» notiks otrais gaisa pūķu un lidojošo objektu festivāls «ASTI GAISĀ!» 2014!

Visi, kas mīl priecāties par vasaru, par lidojumu un vēlas iegūt pozitīvu noskaņojumu!

Kalkūnes pagasta pārvalde sadarbībā ar biedrību „Daugavpils izpletņlēcēju sporta klubs”, Daugavpils Universitāti un Daugavpils novada domes atbalstu aicina Jūs piedalīties festivālā „ASTI GAISĀ!”,  kas notiks 2014.gada 12.jūlijā Kalkūnes pagastā, lidlaukā „Grīva”.

Festivāls „ASTI GAISĀ”  notiek jau otro gadu. 2013.gadā pēc pirmā veiksmīgā festivāla radošā darba grupa saņēma diplomu Daugavpils Novada domes konkursā „Gada labākā ideja jaunam, inovatīvam tūrisma produktam” Nominācijā „Gada labākais tūrisma produkts”.

Pēs festivāla iniciatoru idejas festivāls „ASTI GAISĀ” notiek vasaras vidū – jūlija otrajās brīvdienās, kad daba un cilvēki priecājas par sauli, vēju un brīvību. Gaisā ceļas ne tikai labās domas un sapņi, bet arī paši cilvēki – ja ne ar kādu lidaparātu, tad vismaz palaižot gaisā pūķi. Katrs vēlas sajust lidojuma un brīvības spēku, kas piepilda visu ķermeni ar pozitīvām emocijām un dzīvesprieku. Festivāls ļauj gan lielam, gan mazam aizmirst visas problēmas un ļauties rotaļai ar vēju, gleznot, muzicēt, meistarot. Gaiss mums visapkārt ne tikai ļauj elpot, bet dod iespēju radīt mūzikas skaņas, pūst balonus un burbuļus un daudz ko citu. Viss pozitīvais, ko sniedz gaiss, liek mums turēt „asti gaisā” un neļaut sevī ienākt skumjām.

Festivāls „ASTI GAISĀ” veiksmīgi var tikt realizēts, sadarbojoties pašvaldībai, lidlauka „Grīva” darbiniekiem, mūziķiem, māksliniekiem, cirka māksliniekiem, mūzikas un mākslas skolām, amatniekiem un meistariem – gan vietējiem, gan ciemiņiem. Kalkūnes pagasta ģeogrāfiskā stāvokļa īpatnības ļauj veiksmīgi īstenot festivālu. Te ir liels līdzenums, kur ieskrieties vējam. Līdzās tek Daugava, tālāk ir augstiene, no kuras paveras plašs skats uz apkārtni. Netālu ir pilsēta Daugavpils, kuras iedzīvotāji atvaļinājuma laikā labprāt piedalās festivālā. Kalkūnes pagastam veidojas veiksmīga sadarbība ar kaimiņos esošo Zarasu novadu Lietuvā, kuri labprāt iesaistās festivāla aktivitātēs. Dalībnieku skaitā aicināti tiek gan pašmāju, gan tālāku Latvijas novadu mūzikas un mākslas skolu pedagogi un audzēkņi, cirka studiju, lidmodeļu un gaisa pūķu meistardarbnīcu dalībnieki. Visus apvieno radošs gars, jo uz vietas var gan gleznot, gan meistarot, gan muzicēt. Pozitīvisms un radošums ir svarīgākais, kas nodrošina festivāla ilgspējību. Katrs festivāla apmeklētājs var atrast sev interesantāko nodarbi.

Festivāls „ASTI GAISĀ” pēc sava rakstura ir unikāls. Tuvākais līdzīga satura ir gaisa balonu festivāls Valmierā, bet tieši tāda nav. „ASTI GAISĀ” popularizē 21.gs cilvēka domāšanu un noskaņojumu, mūsdienu tehgnoloģijas, jaunākās tendences mūzikā un mākslā. Tas viss tiek pasniegts apmeklētājam viegli uztveramā formā, bet nemazinot izglītojošo un radošo saturu. Kalkūnes pagastā esošais lidlauks pastāvīgi darbojas, kur periodiski notiek izpletņlēcēju kluba „DISK” nodarbības un apmācība. Latgalē tāda nodarbe citur nav pieejama.

Mūzikai un mākslai tulkojums nav vajadzīgs – tās ir pieejamas jebkuras tautības cilvēkam. Tūristiem, kas ir iecienījuši braucienus uz Latgali un uz daudznacionālo Daugavpils novadu, lielu interesi radīs festivāls „ASTI GAISĀ” ar savu nepiespiesto, radošo atmosfēru, aktīvu līdzdalību un piedāvājumu dažādību. Cilvēkiem, kas citās valstīs nodarbojas ar lidmodelismu, gaisa pūķu meistarošanu, festivāls dos iespēju jaunām sacensībām. Plenērs, kurā tiek ķerti pasākuma un apkārtējās dabas mirkļi piesaistīs gan profesionālus māksliniekus, gan amatierus.

Festivāls tiek rīkots, ievērojot visas masu pasākumu īpatnības un drošības pasākumus, lai nodrošinātu kvalitatīvu pasākuma gaitu. Atbildību un uzraudzību uzņemas Kalkūnes pagasta un lidlauka „Grīva” darbinieki.

Pievienoto vērtību festivālam „ASTI GAISĀ” sniedz radošais un izglītojošais moments. Festivālā svarīgākais nav šovs, bet gan caur radošu darbību, pozitīvu attieksmi pret jaunu lietu radīšanu dot iespēju cilvēkiem, kam ikdienas darbs neļauj, izpausties brīvi un radoši. Sajust brīvību, spēju pašam kaut ko paveikt un iegūt pozitīvu lādiņu turpmākajai dzīvei.

Festivāls „ASTI GAISĀ” ir tieši tā vieta, kur cilvēks var izpausties radoši un aktīvi līdzdarboties, gūstot no paša radošā procesa un no galarezultāta baudījumu un stimulu jauniem atklājumiem. Festivāla organizētāju mērķis ir veidot festivāla atmosfēru pēc iespējas pievilcīgāku un  ērtāku radošai un aktīvai līdzdalībai. Festivālā var iepazīties tuvāk ar jaunākiem atklājumiem mākslā, mūzikā, tehnoloģijās un tādejādi atklāt sev ko jaunu. Turklāt tas viss tiek pasniegts rotaļīgā, pozitīvā gaisotnē, kas dod visātrāko un vieglāko uztveramības iespēju. Pēc pasākuma cilvēki jūtas ne vien labi atpūtušies un pozitīvi uzlādējušies, bet arī ieguvuši kādas jaunas zināšanas.


Написать комментарий