“Leningrad” soliste Alisa Voks un Sergejs Šnurovs uzstājas kaili

foto: lifenews.ru
foto: lifenews.ru

Grupas "Leningrad" soliste Alisa Voks un Sergejs Šnurovs, jeb Šnurs, sev raksturīgā manierē protestē pret nesen pieņemto likumu, kas aizliedz publiski izteikties necenzētiem vārdiem.

Soliste Alisa Voks un Sergejs Šnurovs uz skatuves parādījās pilnībā kaili, dziesmas "Mīl mūsu pilsēta" laikā. Koncerts norisinājās Maskavā. Kad uz skatuves izģērbās Voks, Šnurs to komentēja:"Ja pilnībā aizliedz rupjības, tad ko lai mēs darām? Vai mums būtu jābūt vienkārši...uz skatuves".

Šnurs norāda, ka tautas vārdā nevar pieņemt šādus lēmumus, nedrīkst "aizliegt svētas lietas". "Lai Putins runā tautas vārdā, es to nedarīšu" paziņoja Šnurs.

Likums, kurš aizliedz jebkurā mākslas formā izmantot lamuvārdus, tika pieņemts maijā. Koncerta noslēgumā Šnurs no skatītājiem atvadījās ar vārdiem:"Es nezinu, kas būs nākotnē. Varbūt mēs vairs nesatiksimies. Atcerieties mani kailu.". Pēc tam mūziķis veikli noslidināja bikses un turpināja dziedāt.

Jau tika ziņots, ka Krievijas dome pieņēmusi likumu, kas aizliedz lietot lamuvārdus uz skatuves un radio ēterā. Nepareizo leksikonu izvērtēs neatkarīgi eksperti.

Līdz ar jauno likumu, necenzētus vārdus vairs nevarēs lietot teātra izrādēs, masu pasākumos, bet grāmatas un diski ar neatbilstošu leksikonu būs jāpārdod īpašos iepakojumos ar norādi "Satur necenzētus vārdus". Likuma idejas autori ir domes kultūras komitejas pārstāvji. Pērn šis likumprojekts ieguva plašu sabiedrības atbalstu.

Civiliedzīvotājiem, kas neievēros likumu, paredzēts naudas sods līdz 3 tūkstošiem rubļu, amatpersonām līdz 5 tūkstošiem, savukārt juridiskajām personām - līdz 50 tūkstošiem.

Atkārtota likumpārkāpuma gadījumā draud "diskvalifikācija" līdz gadam, bet uzņēmējiem tiks piemērots sods ar uzņēmējdarbības aizliegšanu un 90 diennaktis ieslodzījumā. Ja likums gūs atbalstu arī trešajā lasījumā, to ieviesīs dzīvē.


Написать комментарий