Japānu draud noskalot taifūns Neoguri

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

Japānas Okinavas salai pirmdien tuvojas spēcīgs taifūns "Neoguri", kura vēja ātrums brāzmās var sasniegt 270 kilometrus stundā (75 metrus sekundē), ziņo LETA.

Meteorologi prognozē, ka Okinavas salu ķēdi taifūns sasniegs otrdien. Tuvojoties supertaifūnam, Japānas meteodienests pirmdien Okinavas salā izsludināja augstāko trauksmes līmeni, brīdinot, ka šis taifūns varētu būt spēcīgākais vairāku desmitgažu laikā.

Augstākais trauksmes līmenis nozīmē, ka taifūns apdraud cilvēku dzīvības un var izraisīt plašus postījumus. Iespējams ārkārtīgi spēcīgs vējš un lietusgāzes.

Okinavas salā ir 1,2 miljoni iedzīvotāju. Iepriekš izsludinātā trauksme attiecās tikai uz Mijako salas apvidu, kur mīt 53 000 cilvēku. ASV lielākā Klusā okeāna gaisa spēku bāze, kas atrodas Okinavas salā, evakuējusi vairākus lidaparātus. Tās virsnieki brīdināja, ka taifūns apdraud cilvēku dzīvības.

Viļņu augstums var sasniegt 14 metrus, brīdināja oficiālais Japānas meteodienests.

Taifūns pl.12:00 pēc Griničas laika (plkst.15 pēc Latvijas laika) atradās 500 kilometrus uz dienvidiem no Okinavas. Tas pārvietojās ziemeļu-ziemeļrietumu virzienā ar ātrumu 25 kilometri stundā. Meteodienests aicinājis iedzīvotājus saglabāt modrību, pagaidām palikt savās mājās un bez vajadzības laukā nedoties.

Tomēr meteorologi prognozē, ka taifūns būs zaudējis daļu sava spēka, pirms skars sauszemi.


Написать комментарий