Vai šeit ir Krievija? Jūrmalas viesus samulsina viesnīcas nosaukums krievu valodā

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Daudzus jūrmalniekus un pilsētas viesus pēdējā laikā izbrīnījis kūrortpilsētas galvenās promenādes – Jomas ielas un tās tuvākās apkārtnes izskats.

Tā, piemēram, kūrortviesi Jomas ielas sākumā, netālu no Majoru stacijas, atduras pret uzrakstu „гостиница Бриз”.

Tikai krievu valodas zinātājs var nojaust, ka, spriežot pēc uzraksta, kaut kur parkā starp kokiem ieslēpusies kāda viesnīca. Savukārt latviski par tās eksistenci neliecina neviens uzraksts. Kasjauns.lv lasītāja Sarmīte vaicā, vai tik tiešām Jūrmala tagad pārvērtusies par Soču vai Anapas piedēkli un kūrortpilsētā vairs nav jāievēro Valsts valodas likums? Patiesībā aiz šīs izkārtnes nekāda viesnīca neslēpjas. Tas ir Jūrmalā filmētās Krievijas daudzsēriju mākslas filmas „Labākie puiši” rekvizīts.

Jūrmalas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Aile Kasjauns.lv skaidro: „Šis uzraksts ir izvietots īslaicīgi uz četru sēriju mākslas filmas filmēšanas laiku, kuras darbība norisinās pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā. Lai nodrošinātu atbilstošu interjeru un eksterjeru, filmēšanas procesā tiek veikti īslaicīgi vides pielāgošanas darbi – tai skaitā dažādu rekvizītu izvietošana, lai saskaņā ar scenāriju nodrošinātu vides autentiskumu iecerētajam laika periodam. Plānots, ka filmēšanas darbi tiks pabeigti tuvāko pāris nedēļu laikā (tas atkarīgs no laika apstākļiem un filmēšanas gaitas), pēc filmēšanas darbu pabeigšanas objekts tiks atgriezts sākotnējā izskatā. Projektā piedalās Latvijas un Krievijas aktieri, filmas režisore ir Jeļena Nikolajeva.”

„Labākie puiši” ir četru sēriju spēlfilma par mīlestību, aizejošu jaunību, bijušajiem ideāliem un nerealizētām ambīcijām. Seriālā ir stāsti par veselu cilvēku paaudzi, kuri dzīvojuši PSRS un pēc tam Krievijā. Filma no jūnija līdz augustam tiek filmēta Latvijā, un tās budžets ir 1,6 miljoni eiro.


Написать комментарий