Liepājas sprādzienā cietušajā ēkā visiem iedzīvotājiem palīdzēt nevarēs

foto: liepajniekiem.lv
foto: liepajniekiem.lv

Šobrīd iespēju robežās pašvaldība palīdzēs visvairāk cietušo dzīvokļu īpašniekiem. Mājas otrā stāva dzīvokļos iestiklo logus un ieliek durvis.

Kā intervijā portālam Mixnews.lv norāda Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs, cietušo ēku apsekojuši pieci eksperti, un pēc viņu vērtējuma ēka ir stabila, sprādzienā nav cietušas ēkas nesošās konstrukcijas, un iedzīvotāji nav apdraudēti.

Liepājā gāzes eksplozijā cietušās mājas otrajā stāvā pirmdien sākta logu iestiklošana un durvju uzstādīšana, lai arī otrā stāva iedzīvotāji, kuru mājokļi eksplozijā cieta visvairāk, pēc iespējas drīzāk varētu atgriezties mājās.

Tā kā māju apsaimnieko pašvaldības uzņēmums "Liepājas namu apsaimniekotājs", darbus ar pašvaldības atbalstu veikt ir vienkāršāk. Tomēr mazāk cietušo dzīvokļu īpašniekiem, visticamāk, remontus būs jāveic pašu spēkiem. To norāda Rjabcevs, kurš skaidro, ka apkvēpušus griestus iedzīvotājiem nāksies remontēt pašiem. Jautāts, vai Liepājas pusē bijuši līdzīgi gadījumi, Rjabcevs atminas līdzīgu gadījumu un norāda, ka arī tad pašvaldībai nācies palīdzēt ar remontiem.

Tā kā saskaņā ar ekspertu vērtējumu un iedzīvotāju drošība nav apdraudēta, lielākā daļa piecstāvu ēkas iedzīvotāju ir atgriezušies savos dzīvokļos. Izņēmums ir otrā stāva dzīvokļi, kur eksplozijas rezultātā izgāztas durvis un izbiruši logu stikli.

Liepājas Sociālajam dienestam ir uzdots apkopot informāciju par materiālajiem zaudējumiem, kas eksplozijas rezultātā nodarīti dzīvokļu iemītniekiem, lai dome, izvērtējot saņemtos pieteikumus, atkarībā no zaudējumu apmēra varētu lemt par palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem ārkārtas gadījumos.

Jāatgādina, ka nelaimes gadījums notika 5.jūlija vakarā, Vānes ielā 11, kad gāzes noplūdes rezultātā dzīvoklī notika eksplozija. Sprādzienā cieta septiņas personas, tai skaitā divi mazgadīgi bērni. Viens cietušais miris slimnīcā.


Написать комментарий