Jauktais koris „Latgale” pārstāvēs Daugavpils novadu Pasaules koru olimpiādē

foto: lcb.lv
foto: lcb.lv

Kā zināms, no 9. līdz 19.jūlijam Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros Rīgā notiks līdz šim vērienīgākā Pasaules koru olimpiāde.

Daugavpils novada Kultūras centra jauktais koris „Latgale” piedalīsies Pasaules koru olimpiādes lielkoncertā, ziņots Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā.

10 dienu laikā Rīgā un citās Latvijas pilsētās notiks vairāk nekā 100 dažādi pasākumi, savukārt 13.jūlija vakarā, noslēdzot Pasaules koru olimpiādes pirmo daļu, Mežaparka Lielo estrādi pieskandinās pasaules apvienotais koris. Dziedātāju pulku kuplinās arī Daugavpils novada Kultūras centra jauktais koris „Latgale”.

Atgādināsim, ka šā gada februārī jauktais koris „Latgale” nosvinēja 50 gadu jubileju. Savā pastāvēšanas laikā (kopš 1964.gada) koris ir piedalījies visos Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos, Latgales novada Dziesmu svētkos, Baltijas un Ziemeļvalstu Dziesmu svētkos Zviedrijā, Norvēģijā un Lietuvā, kā arī pārstāvējis Daugavpils novadu Igaunijā, Baltkrievijā, Krievijā, Armēnijā, Bulgārijā un Slovākijā.

Jāatzīmē, ka Pasaules koru olimpiādes ietvaros Rīga pulcēs 27 tūkstošus dziedātāju, kuri pārstāvēs 460 korus no 73 valstīm un pieciem kontinentiem.


Написать комментарий