Jūlija beigās, visdrīzāk, būs iespējama iebraukšana Daugavpilī no Latvijas galvaspilsētas puses

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vicemērs Pēteris Dzalbe apsolīja, ka Daugavas ielā notiekošie ceļa seguma pazemināšanas darbi zem dzelzceļa tuneļa tiks pabeigti jūlija vidū.

„Ja atkal netraucēs laikapstākļi, 22.-23.jūlijā ceļš tiks pilnībā noasfaltēts un satiksme tiks atjaunota. Celtnieki strādā, ievērojot grafiku, tika izveidota lietus ūdens kanalizācija, tādēļ ar ūdeni saistītu problēmu nav, lietus vairs netraucē būvdarbus”, paziņoja P.Dzalbe pirmdien, 7.jūlijā, notikušajā preses konferencē.

Pēc vicemēra vārdiem, šobrīd tiek betonēts pamats zem tilta, notiek otrās kārtas stiegrošana. „Saskaņā ar VAS „Latvijas dzelzceļš” noteikumu, zem dzelzceļa tilta esošai platformai jābūt pilnībā betonētai. Pagaidām viss notiek saskaņā ar darbu grafiku, lietusgāžu dēļ radušās nepilnības ir novērstas.

Notiek pārrunas ar celtniekiem, taču nepieciešams ievērot visas ar betona sacietēšanu saistītas normas, tad, iespējams, sabiedriskais transports šo posmu varēs izmantot pat agrāk, nekā bija plānots”, paskaidroja P.Dzalbe.

Atgādināsim, ka no 11.jūnija Daugavas ielas posms tika slēgts autotransporta satiksmei.

Darbu rezultātā ceļa seguma līmenis tiks pazemināts par vienu metru, tādēļ bija nepieciešams slēgt šo posmu uz pusotru mēnesi. Toties tagad tuneli varēs bez problēmām izmantot autobusi un lielkravas transports.

Minētajā gadījumā ar neērtībām saskārās galvenokārt tie, kuri iebrauc Daugavpilī no Rīgas puses. Šo ceļa posmu var apbraukt pa jaunu ceļu Ventas un Vidzemes ielā, Cietokšņa iedzīvotāji izmantoja Cēsu un Odu ielas, kuras arī drīz tiks sakārtotas.

Plānots, ka nākamgad tiks veikti piegulošās teritorijas labiekārtošanas darbi.



Написать комментарий