Latvijā būvēs luksusa klases katamarānus pasaules tirgum

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Prezentēts uzņēmuma O Yachts uzbūvētais luksusa klases katamarāns.

O Yachts investīciju apmērs ekskluzīvu katamarānu būvniecības attīstīšanai Latvijā šobrīd sasniedz līdz 1 miljonam eiro. Divu nākamo gadu laikā uzņēmums O Yachts plāno piesaistīt papildu finansējumu, uzbūvēt 3-5 augstas klases katamarānus, kā arī nostiprināt savas pozīcijas luksusa katamarānu segmentā visā pasaulē. 

O Yachts katamarāni Latvijā tiek būvēti, sadarbojoties Francijas investoriem, uzņēmējai Aivai Vīksnai un Latvijas jahtu būvētājiem.

O Yachts īpašnieks un vadītājs Daniels Levī (Daniel Levy) skaidro: «Pirms diviem gadiem, meklējot katamarānu un jahtu būvniecībai piemērotāko vietu, tika izvērtētas biznesa attīstības iespējas vairākās valstīs. Patīkams pārsteigums bija tas, ka Latvijā ir ne tikai senas burāšanas un jahtu būvniecības tradīcijas, bet arī tehniskās iespējas, kompetents un kvalificēts darbaspēks, kā arī konkurētspējīgas cenas. Arī Latvijas ģeogrāfiskais izvietojums un Eiropas Savienības dalībvalsts statuss bija pozitīvs kritērijs biznesa izveidei tieši šeit.»

Savukārt, O Yachts finanšu direktore Aiva Vīksna, norādīja: «Katamarānu un jahtu būve ir laikietilpīgs process - viena katamarāna būvniecība var aizņemt 6-18 mēnešus atkarībā no izvēlētās individualizācijas pakāpes un tehniskajiem risinājumiem. Mūsu mērķis dažu nākamo gadu laikā ir uzbūvēt 3-5 ekskluzīvus 14 m un 21 m garus katamarānus, bet tuvāko piecu gadu laikā saņemt pasūtījumus arī 30 m jeb 100 pēdu garu katamarānu būvniecībai.»

Viena katamarāna cena atkarībā no izmēra un aprīkojuma ir aptuveni 0,5 līdz 2 miljoni eiro.

Daniels Levī iepriekš strādājis IT konsultāciju uzņēmumos un attīstījis nekustamā īpašuma biznesa projektus Francijas dienvidos, liecina medijiem sniegtā informācija.

Uzņēmums O Yachts dibināts 2012. gadā, tas nodarbojas ar ekskluzīvu katamarānu būvniecību kuģubūvētavā Engurē, orientējoties uz starptautisko tirgu.


Написать комментарий