Noslīkušo statistika aug ar katru dienu

foto: do-crafts.ru
foto: do-crafts.ru

Šogad Latvijas ūdenstilpnēs līdz šim bojā gājušas jau 67 personas, kas salīdzinājumā ar pērnā gada datiem par laika periodu no janvāra līdz jūlijam ir par septiņām personām vairāk, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) statistikas dati.

No visiem noslīkušajiem pieci bijuši nepilngadīgie, kas ir par vienu nepilngadīgu personu vairāk nekā analoģiskā periodā pērn. Visvairāk cilvēku šogad noslīkuši maijā, kad dzīvību ūdenstilpnēs zaudējušas 15 personas, no kurām viena bijusi nepilngadīga.

Savukārt jūnijā noslīkuši 14 cilvēki, tostarp trīs pilngadību nesasniegušas personas, kas ir par desmit personām mazāk nekā šajā mēnesī pagājušā gadā, kad ūdenstilpnēs dzīvību zaudējuši 24 cilvēki. Jūlijā līdz šim noslīkuši 11 cilvēki, no kuriem viens ir bijis nepilngadīgs.

Savukārt ziemas mēnešos, ieskaitot martu, noslīkušas kopumā 14 personas, kas ir vairāk nekā ziemas periodā pērn, kad ūdenstilpnēs bojā gājušas bija sešas personas.

VUGD norāda, ka karstajā laikā visbiežākais noslīkšanas iemesls ir strauja ieiešana aukstā ūdenī, kā arī peldēšanās alkohola reibumā un savu spēku pārvērtēšana.


Написать комментарий