Daugavpils skolēni pēdējā laikā dot priekšroku angļu, nevis latviešu valodas apguvei 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Centralizēto eksāmenu rezultāti liecina, ka šajā mācību gadā Latvijas skolu beidzēji sliktāk, nekā iepriekšējos gados, nokārtoja eksāmenu latviešu valodā, vācu valodā un bioloģijā.

Neskatoties uz to, ka Daugavpils skolēnu rādītāji centralizētajā eksāmenā valsts valodā, angļu valodā, ka arī vēsturē bija visai zemi, vidējais rezultāts matemātikā, fizikā, bioloģijā, ķīmijā un krievu valodā ir augstāks nekā valstī.

Pēc Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājas Marinas Isupovas domām, skolēni ir mazāk motivēti apgūt latviešu valodu.

„Salīdzinot eksāmenu rezultātus latviešu un angļu valodā, jāsecina, ka diemžēl mūsu skolēni bija vairāk motivēti apgūt angļu valodu, nevis valsts valodu”.

Angļu valodas zināšanu līmenis Daugavpils vispārizglītojošo skolu beidzējiem palicis iepriekšējā līmenī, kopējais rādītājs esot pasliktinājies pilsētas profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu vājo zināšanu dēļ.

Tāpat vispārizglītojošo skolu beidzēji pēdējā laikā daudz retāk izvēlas kārtot eksāmenu vācu valodā un vēsturē. Pērn eksāmenu vācu valodā kārtoja 31 Daugavpils skolēns, savukārt šogad – tikai 6.

Līdzīga situācija izveidojusies arī ar eksāmenu vēsturē – 2012./2013.mācību gadā to kārtoja 29 skolēni, bet šajā mācību gadā – tikai 11.

Pēc M.Isupovas vārdiem, šī tendence nekārtot eksāmenu vēsturē un vācu valodā ir vērojama ne tikai Daugavpilī, bet visā valstī.


Написать комментарий

Ta notiek tapec ka Daugavpili ir tikai KRIEVI!!!