Enerģijas dienas ietvaros dodas pieredzes apmaiņā par daudzdzīvokļu māju siltināšanu

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Laikā no 2014.gada 23-27.jūnijam visā Eiropā norisinājās Ilgtspējīgas enerģijas nedēļa, kā ietvaros daudzās Eiropas pilsētās tika organizēta Enerģijas diena, vēsta Līvānu novada portāls.

Saskaņā ar plānošanas periodu 2014-2020, kurā daudzdzīvokļu māju siltināšana ir plānota kā viena no prioritārajām aktivitātēm ar 176 milj. euro finansējumu, un 2013.gada 7.janvārī parakstītā Eiropas pilsētas mēra pakta nosacījumiem, arī Līvānu pašvaldība 27.jūnijā organizēja Enerģijas dienu, kas norisinājās jau otro reizi. Līvānu pašvaldība daudzdzīvokļu māju siltināšanas aktualitāti un nepieciešamību ir atspoguļojusi attīstības plānošanas un nozaru stratēģiskajos dokumentos kā Līvānu novada pašvaldības integrētajā attīstības programmā 2012-2018 un Līvānu novada ilgtspējīgas enerģētikas rīcību plānā 2013-2020.

Šogad Enerģijas dienas ietvaros Līvānu pašvaldības speciālisti ar iedzīvotājiem, kuri ir ieinteresēti šajā jautājumā, devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Jēkabpili un Aizkraukli, lai smeltos pieredzi par daudzdzīvokļu māju siltināšanas projektu realizāciju, jo līdz šim visā Līvānu novadā kopumā ir nosiltināta tikai viena daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā, bet kaimiņu pašvaldībās šis process norisinās daudz aktīvāk.

Kā atzina brauciena dalībnieki, viņu izpratne par daudzdzīvokļu māju siltināšanas projektu realizāciju šī brauciena ietvaros noteikti pieauga. Brauciens bija lietderīgs, tādēļ plānots arī turpmāk rīkot šāda rakstura aktivitātes.

Aicinām visus māju vecākos iesniegt SIA „Līvānu dzīvokļu komunālā saimniecība” savu kontaktinformāciju un vēlams arī e-pastu, lai nepieciešamības gadījumā būtu iespējams Jūs uzrunāt un nosūtīt Jums jaunāko informāciju.

Vēlamies pateikties Zemgales reģionālās enerģētikas aģentūrai un Aizkraukles novada pašvaldībai par atsaucību un uzņemšanu, kā arī Līvānu novada iedzīvotājiem par interesi un dalību šajā pieredzes apmaiņas braucienā!

Ikvienu Līvānu novada iedzīvotāju, kuram ir kāds aktuāls jautājums par daudzdzīvokļu māju siltināšanu, aicinām sazināties ar Līvānu pašvaldības Investīciju un projektu nodaļas vadītāju Ivetu Dobeli (65307815, iveta.dobele@livani.lv).

Bet īsumā par paveikto valstī – saskaņā ar LR Ekonomikas ministrijas mājas lapā sniegto informāciju, tad līdz 2014.gada 1.jūlijam ir pabeigta 400 daudzdzīvokļu ēku renovācija, savukārt vēl 497 projekti vēl tiek īstenoti. Vislielākais īstenoto un īstenošanā esošo projektu skaits ir Kurzemē (266), kurai seko Rīgas reģions (201), Vidzeme (187) un Zemgale (130). Savukārt Rīga ar 78 un Latgale ar 35 projektiem joprojām ir vismazāk aktīvākie daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijas projektu īstenotāji.

Ikviens interesents labās prakses piemērus var uzzināt ielūkojoties LR Ekonomikas ministrijas informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” ietvaros izstrādātajā „Latvijā renovēto daudzdzīvokļu māju e-kartē”, kurā ir atzīmētas ERAF aktivitātes „Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi” ietvaros renovētās daudzdzīvokļu ēkas, kā arī tās mājas, par kuru renovāciju ir noslēgti līgumi ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Jaunāko informāciju par aktivitāti ir iespējams uzzināt: www.em.gov.lv/dzivosiltak; www.twitter.com/EM_gov_lv;  www.twitter.com/siltinam; www.youtube.com/siltinam.


Написать комментарий