Snoudens lūdz Krieviju pagarināt patvēruma termiņu

foto: topwar.ru
foto: topwar.ru

Bijušais ASV izlūkdienestu līdzstrādnieks Edvards Snoudens oficiāli lūdzis Krieviju pagarināt viņam piešķirtā patvēruma termiņu, kas beidzas 31.jūlijā, trešdien paziņoja Snoudena advokāts Anatolijs Kučerena, ziņo LETA.

"Mēs jau esam iesnieguši dokumentus, lai pagarinātu viņa uzturēšanos Krievijā," paziņoja advokāts, bet neatklāja, uz cik ilgu laiku Snoudens vēlas pagarināt patvēruma termiņu un vai vēlas kļūt par Krievijas pilsoni. Snoudens pašreiz atrodas Krievijā, kas viņam pērnā gada 1.augustā piešķīra patvērumu uz gadu.

ASV izsludinājušas meklēšanā Snoudenu par slepenu dokumentu publiskošanu. No Snoudena atklātībai nodotajiem materiāliem kļuvis zināms, ka ASV izlūkdienests nodarbojies ar politisko un rūpniecisko izspiegošanu iepriekš nepieredzētos apmēros un dienestu izmantotās metodes pārkāpušas personas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību.

ASV varasiestādes Snoudenam izvirzījušas apsūdzības spiegošanā un citos noziegumos un anulējušas viņa pasi, līdz ar to viņa ceļošanas iespējas ir ierobežotas.


Написать комментарий