Lielbritānijas vēstnieces pirmā vizīte Daugavpilī norit savādāk, nekā plānots

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 10.jūlijā, Daugavpilī darba vizītē ir ieradusies Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Sāra Koulija.

Saskaņā ar oficiālu informāciju, plkst.11:00 vēstnieces kundzei bija jātiekas ar Daugavpils mēru Jāni Lāčplēsi. Tāpat dienas kārtībā bija plānotas tikšanās Daugavpils Universitātē, Krievu kultūras centrā, kā arī iepazīšanās ar Marka Rotko mākslas centru un Daugavpils cietoksni.

Taču Lielbritānijas vēstnieces Latvijā pirmā vizīte Daugavpilī noritēja savādāk, nekā bija plānots – sakarā ar ceļu būvdarbiem tikšanās ar Daugavpils mēru notika stundu vēlāk.

Neskatoties uz augstākminēto, Šāra Koulija atvainojās par kavēšanu un atzīmēja, ka ir ļoti priecīga un pateicīga par iespēju apmeklēt mūsu pilsētu. Vēstniece paziņoja, ka, pateicoties nepieciešamībai apbraukt dažas ielas, viņai bija iespēja iepazīt Daugavpili.

„Tas, ka nokavēju tikšanos, droši vien ir labi, jo tas ļāva man iepazīt jūsu jauko pilsētu. Prieks, ka šodien esmu Daugavpilī, liels paldies par uzaicinājumu. Kā zināms, tā ir mana pirmā vizīte šajā pilsētā, un es ar nepacietību gaidu tikšanos ar dažādiem cilvēkiem un pilsētas iestāžu apmeklējumu”, paziņoja S.Koulija.

Tikšanās noslēgumā notika tradicionālā apmaiņa ar dāvanām, fotografēšanās, bet pēc tam viesi devās uz nākamo pasākumu.

Jāatzīmē, ka sakarā ar to, ka tikšanās pilsētas domē sākās vēlāk, nekā plānots, ar prezentāciju par Daugavpili vēstniece iepazīsies vēlāk. Šī paša iemesla dēļ plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem nebija iespējas noskaidrot S.Koulijas viedokli par emigrantu stāvokli Latvijā, to, kā, pēc viņas domām, varētu veicināt iedzīvotāju palikšanu dzimtenē, nevis došanos uz Lielbritāniju utt.



Написать комментарий