Skandālu izraisa pārāk seksīgs reklāmas klips

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Lidsabiedrība Air New Zealand nonākusi skandāla centrā, kad laidusi klajā reklāmas video, kurā pasažieriem par drošības noteikumiem stāsta topmodeles peldkostīmos.

Provokatīvie kadri sabiedrībā momentāni izraisīja sašutuma vētru - vairāki tūkstoši uzrakstījuši petīciju, ka tā būtu jāaizliedz Jaunzēlandes lidmašīnu salonos.

Profesionāli nostrādātajā video sižetā skaistules peldkostīmos stāsta, kā pareizi uzvilkt glābšanas vestes un skābekļa maskas, kā pareizi elpot turbulences laikā utt.

Pirmās uz šo reklāmu noreaģēja feministes ar vietējo politiķi Deboru Raselu priekšgalā - pēc viņas vārdiem, šādā veidā attēlot tik ikdienišķu lietu kā aviācijas drošību ir vienkārši perversi.

Lidsabiedrības pārstāvji drīz vien patiešām savas kompānijas lidmašīnās pārtrauca rādīt šo filmiņu, motivējot ar to, ka tāda arī bijusi doma - šo filmiņu demonstrēt īsu laiku, bet pēc tam palaist jaunu.

Kamēr tiek lauzti šķēpi par šīs reklāmas ētisko pusi, reklāma dara savu - tikai YouTube vien filmiņu ir noskatījušies jau seši miljoni cilvēku.


Написать комментарий