Valsts no “Citadeles” atgūst 247,6 miljonus eiro

foto: F64
foto: F64

Valsts no bankai "Citadele" sniegtā atbalsta līdz šim atguvusi 66% jeb 247,6 miljonus eiro, vēl nepieciešams atgūt 130,3 miljonus eiro, sarēķinājusi Privatizācijas aģentūra.

Bankai "Citadele" valsts atbalsts 2010.gadā tika sniegts 377,9 miljonu eiro apmērā, no kura 203,7 miljoni eiro bija likviditātes atbalsts, bet 109,9 miljoni eiro - valsts daļa bankas kapitālā un vēl 64,3 miljoni eiro bankas subordinētajā kapitālā, liecina Privatizācijas aģentūras apkopotie dati.

Līdz šim "Citadele" valstij atmaksājusi 203,7 miljonus eiro likviditātes atbalsta, kā arī samaksājusi 43,9 miljonus eiro procentos un citos maksājumos par valsts atbalstu. Tādējādi valstij vēl jāatgūst no "Citadelei" sniegtā atbalsta 130,3 miljoni eiro.

Valsts atbalsts tika sniegts gan "Citadelei", gan tagadējai "Revertai". Pašlaik kopējais valsts atbalsts ir 963,5 miljoni eiro, neieskaitot procentu maksājumus, no tā "Citadelei" - 174,2 miljoni eiro, bet "Revertai" - 789,3 miljoni eiro. Vislielākais valsts atbalsts bija 2009.gadā - 1,734 miljardi eiro, ieskaitot valsts garantijas. Kopumā valsts atbalsts sarucis par 770,4 miljoniem eiro, tai skaitā "Citadele" atmaksājusi 203,7 miljonus eiro, nerēķinot procentu maksājumus. Savukārt procentu maksājumos līdz šim samaksāti 268,5 miljoni eiro, no tiem "Citadele" samaksājusi 43,9 miljonus eiro.

Pārdodot bankas "Citadele" akcijas, valsts saņems naudu par akcijām, kā arī tiks atdots vai pārfinansēts subordinētais kapitāls, šodien žurnālistiem skaidroja Privatizācijas aģentūras Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs.

Darījuma konfidencialitātes dēļ medijiem netiek sniegta nekāda informācija par "Citadeles" akciju pārdošanas potenciālo summu. Tomēr Loginovs skaidroja, ka, vērtējot banku, ņem vērā bankas pašu kapitāla apjomu, kredītportfeļa kvalitāti, attīstības potenciālu, vietu tirgū un citus apsvērumus. Banku darījumos netiek vērtēta aktīvu kopsumma, jo bankām ir arī saistības, skaidroja Privatizācijas aģentūras Komercdarbības dienesta vadītājs.


Написать комментарий