Klientu konsultanti atlaiž no darba dēļ tetovējuma uz kājas

foto: thedailymail.co.uk
foto: thedailymail.co.uk

38 gadus veco telpu īres kompānijas konsultanti-pārdevēju priekšniecība palūdza aiziet no darba tādēļ, ka viņai pēdas daļā uztetovēts taurenis, - zīmējums uz miesas neatbilstot uzņēmuma publiskajam tēlam.

Šis incidents ar Pērkinsas kundzi izsaucis plašu rezonansi interneta komentētājos.

Džo Pērkinsa no Lielbritānijas jau piecus mēnešus bija strādājusi firmā "Salisbury FM", kas nodarbojas ar telpu piemeklēšanu komersantiem un īres jautājumiem. Iestājoties siltākam laikam, darbiniece garās bikses nomainīja pret svārkiem, bet tie savukārt atsedza Pērkinsas pēdas daļu un potīti. Uz tās viņai ir tetovējums - tauriņš.

Priekšniecība Džo Pērkinsu nupat atlaidusi no darba, un šī lieta izsaukusi sašutumu daļā Lielbritānijas sabiedrības. Kā raksta "Mail Online", darba attiecību izbeigšana, visticamāk, vainagosies ar tiesvedību no darbinieces puses, kura uzskata, ka no darba atlaista nepamatoti - uzņēmuma vadības nepatiku pret viņas tetovējumu Pērkinsa traktē kā diskrimināciju. "Esmu strādājusi vairākos augsta līmeņa uzņēmumos, bet nekad neesmu sastapusies ar ko šādu," komentē 38 gadus vecā īres speciāliste. Viņasprāt atlaišana dēļ zīmējuma uz kājas ir smieklīga. Tomēr - arī sāpīgs pazemojums darba tirgū mūsdienās.

Darbu konkrētajā kompānijā Pērkinsa atrada caur darbā iekārtošanas aģentūru, un ilgāku laiku strādāja kā ēku apsaimniekotāja ārpus firmas biroja, tāpēc uzņēmuma vadība fiziski viņu neredzēja, taču manīja darba augļus. Pērkinsu slavēja par viņas darbu. Parādoties priekšniecībai acīs, lai pagarinātu līgumu, viņa tika atlaista ar argumentu, ka zīmējums uz kājas neatbilst "Salisbury FM" tēlam. Pērkinsu novirzīja darbam zemākā amatā, bet pēc tam vienkārši nepagarināja darba attiecību līgumu. Uzņēmuma izpilddirektors Eds Sveils britu medijiem skaidroja, ka "uzņēmuma politika neaizliedz tetovējumus kā tādus, taču tiem jābūt nosegtiem ar drēbēm". Savukārt darbiniece Pērkinsa pauda, ka tādā gadījumā vienīgā izeja viņai būtu valkāt biezas zeķes, taču viņa ir sieviete, kura piedien kleitas, svārki, miesaskrāsas zeķbikses. "Es ierosināju to vietu noklāt ar plāksteri, bet ir taču skaidrs, ka šāds risinājums tikai piesaistītu cilvēku skatienus, sak, kas tad kājai kaiš," situāciju komentē atlaistā Pērkinsa.

Vēl kāds uzņēmuma pārstāvis sacīja, ka politika attiecībā uz tetovējumiem ieviesta tikai šī gada jūnijā, atkārtojot kolēģu sacīto, ka jaunie noteikumi neparedz diskriminēt cilvēkus ar zīmējumiem uz miesas, bet gan to piesegšanu ar drēbēm, un visiem vidēja līmeņa vadītājiem ar to neesot nekādu problēmu, tādas ir vien Pērkinsai, kura spītīgi atsacījusies pieņemt firmas politiku. "Viņa netika izmesta, viņa pati pameta telpas," piebilda darbinieks.

Tā sauktie "tetovējumu skandāli" Lielbritānijā uzvirmo ik pa laikam. Piemēram, pirms gada no darba atlaida kādu 3 bērnu māti, veikala pārdevēju, kurai bija paprāvs tetovējums uz rokas, bet tas savukārt neesot paticis vairākiem klientiem. Tie sūdzējās veikala vadībai, un "netīkamā" pārdevēja tika atlaista.


Написать комментарий