Pabeigta Stirnu ielas un ceļa «Jaudzemi – Līvāni» renovācija

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Lai veicinātu Līvānu pilsētas ielu tīkla un pievedceļa infrastruktūras uzlabošanu, paaugstinātu Līvānu industriālās zonas sasniedzamību, attīstītu uzņēmējdarbību un paaugstinātu konkurētspēju Līvānu pilsētā, uzlabotu pilsētas pievilcību, no 2013.gada 13.novembra norisinās projekta “Līvānu satiksmes infrastruktūras tīkla uzlabošana industriālo zonu sasniedzamībai un uzņēmējdarbības veicināšanai” realizācija, kas turpināsies līdz 2015.gada 30.jūnijam, informē Līvānu novada portāls.

Projekta ietvaros tika veikta arī Stirnu ielas un pašvaldības ceļa „Jaudzemi-Līvāni” asfalta seguma atjaunošana vai izbūve 2419m garumā no pilsētas un industriālās zonas līdz savienojumam ar šoseju Līvāni-Preiļi (P63) atbilstoši transportlīdzekļu intensitātei un slodzei, lai nodrošinātu Līvānu industriālajā zonā izvietoto uzņēmumu kravas un vieglo automašīnu tranzīta plūsmas novirzīšanu no Līvānu pilsētas centra. Abiem objektiem bija nepieciešams veikt arī ūdens novades sistēmas izbūvi un renovāciju.

Objektā darbus veica SIA „Latgales ceļdaris” par kopējo summu 375 099,06 EUR (263 621,12 LVL). Bet kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir 5 372 709,88 EUR (3 775 962,00 LVL), no kurām ERAF līdzfinansējums 66,20%, valsts budžeta dotācija pašvaldībai 3% un Līvānu novada domes līdzfinansējums 30,80%.

Projekts tiek realizēts ERAF Darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.6. prioritātes „Policentriska attīstība” 3.6.1.1. aktivitātes „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” ietvaros.


Написать комментарий